Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Stare de urgență la 4.000 de cazuri pe zi, în Ungaria. Școlile, teatrele și sălile de sport rămân deschise

Miercuri de la ora 00:00 Ungaria intră, din nou în stare de urgență! Premierul Viktor Orban a anunțat că decizia este necesară pentru a evita blocarea spitalelor, care ar putea avea loc luna următoare. 

Așadar, potrivit declarațiilor făcute de premierul Viktor Orban,  de miercuri ora 00:00, va fi interzisă circulația persoanelor între miezul nopții și ora 5 dimineața, iar cluburile de noapte vor fi închise. Orban le-a solicitat parlamentarilor să aprobe instituirea ordinului guvernamental pentru o perioadă de 90 de zile.

În ciuda faptului că este reintrodusă starea de urgență, premierul Viktor Orban a declarat că școlile, teatrele, cinematografele și sălile de sport vor rămâne deschise. De asemenea, în interiorul sălilor de sport vor avea acces un număr restrâns de persoane, care vor avea obligația să poarte masca de protecție și să păstreze distanțarea socială. Tot în urma acestei decizii, parcarea autoturismelor va fi gratuită în speranța că în acest fel se va evita aglomerarea transportului în comun.

 

Ungaria, record de infectări de la începutul panemiei și până acum

Marți au fost înregistrate 4.000 de persoane depistate pozitiv cu Covid-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei și până acum. Numărul deceselor din ultimele 24 de ore a ajuns la 84, iar cel total la 1.973.

Stare de urgență introdusă la 13 cazuri de persoane infectate

Prima dată Ungaria a introdus starea de urgență în luna mai, atunci când în toată țara erau confirmate 13 cazuri. Și tot atunci cei de la guvernare vorbeau și despre un plan prin care să protejeze economia țării, asta pentru că autoritățile se așteptau ca pandemia să dureze câteva luni, și nu săptămâni așa cum se specula în acel moment.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *