Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Grecia intră în lockdown parţial. Anunțul autorităților elene: „Nu este o izolare ca în primăvară”

Grecia anunță că va intra și ea într-un lockdown parțial. Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat că începând de marţi, 3 noiembrie, țara va intra în carantină ca măsură pentru combaterea celui de-al doilea val de COVID-19 cu care se confruntă în prezent.

Astfel, potrivit autorităților elene, vor fi impuse restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi închiderea timp de o lună a barurilor, restaurantelor şi sălilor de sport în nordul ţării şi regiunea Attica, ce include Atena, informează Agerpres.

Citește și: Nelu Tătaru, despre introducerea lockdown-ului parţial în Capitală: „Este foarte greu de realizat”

„Nu este o izolare ca în primăvară”, a asigurat şeful guvernului într-un mesaj televizat adresat naţiunii, referitor la intrarea ţării în lockdown parţial.

Mitsotakis a mai spus că „aceste noi reguli se concentrează pe două surse care sunt verificabile, favorabile răspândirii virusului: divertismentul şi deplasarea oamenilor”.

Şcolile şi magazinele reţelelor de retail în special vor rămâne deschise

„Măsurile vor începe marţi la 6.00 dimineaţă (4.00 GMT) şi circulaţia va fi interzisă după miezul nopţii până la 5.00 ora locală (3.00 GMT)”, a adăugat Kyriakos Mitsotakis. „Este un plan de o lună pentru a încerca să nu afectăm Crăciunul”, a spus premierul.

Ce măsuri anterioare s-au luat

Grecia a instituit săptămâna trecută restricţii de circulaţie între 22.30 GMT şi 3.00 GMT timp de două săptămâni la Atena şi Salonic, cele două oraşe principale ale ţării afectate de coronavirus şi unde trăieşte aproape jumătate din populaţie (10,9 milioane de locuitori).

Încă mai puţin afectată decât partenerii săi europeni, Grecia numără în total peste 37.000 de cazuri de la debutul epidemiei la sfârşitul lunii februarie şi a înregistrat de asemenea 620 de decese.

Ţara a înregistrat un nou vârf de 1.690 de noi cazuri de COVID-19 vineri şi cinci decese. 1.211 noi cazuri au fost raportate joi. Peste o sută de persoane sunt în prezent la terapie intensivă, vârsta medie fiind de 65 de ani, potrivit serviciilor de sănătate.

Nu rata: Coronavirus România 31 octombrie. Nou record de pacienți la Terapie Intensivă!

 

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *