Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Mark Zuckerberg se teme de viitoare violențe în SUA, din cauza alegerilor prezidențiale

Mark Zuckerberg s-a arătat îngrjorat pentru țara sa, din cauza alegerilor prezidențiale. Fondatorul Facebook crede că această campanie electorală va crea revolte la nivel înalt, relatează AFP, conform agerpres.ro.

„Mă tem că există riscul unor tulburări civile în toată ţara, în condiţiile în care ţara noastră este atât de divizată şi va dura zile sau săptămâni ca rezultatele electorale să fie finalizate”, a declarat Zuckerberg în cadrul unei conferinţe cu analişti privind rezultatele trimestriale ale companiei sale.

Votul de corespondență instituit la aceste alegeri prezidențiale, din cauza pandemiei, poate prelungi Campania, întârziind rezultatele voturilor.

În aceste condiţii, companii precum Facebook „trebuie să facă mai mult decât oricând înainte” pentru a apăra încrederea în procesul electoral şi a împiedica folosirea platformelor de social media pentru a proclama victoria înainte de finalizarea procesului electoral sau pentru a instiga la violenţe stradale, a indicat Zuckerberg.

Mark Zuckerberg a interzis publicitatea pe subiectul electoral în SUA

Mark Zuckerberg  a interzis americanilor să facă reclame pe platforma Facebook în timpul campaniilor electorale. El susține că până la închiderea birourilor de voturi, oamenii nu trebuie să fie influențați pe Social Media în alegerea președintelui.

„Săptămâna viitoare va fi un test pentru Facebook”, a admis Zuckerberg, a cărui companie este chemată să arate că a învăţat lecţiile lui 2016, când campanii masive de dezinformare, unele coordonate din Rusia, au folosit reţeaua sa socială pentru a difuza propagandă.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *