Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Gheorghe Mărmureanu, explicații despre valul de seisme din ultimele zile. Când va fi lovită Rămânia de un cutremur puternic

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului oferă toate informațiile necesare legate de evoluția fenomenului seismic în România și nu numai.

În ultima perioadă, în țara noastră au fost înregistrate 36 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 4,2 pe Richter, au anunțat specialiștii INFP.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a declarat vineri că astfel de cutremure nu sunt periculoase. O astfel de activitate seismică este absolut normală. De asemenea, Gheorghe Mărmureanu este de părere că România nu va fi lovită de un cutremur major în următoarii 20 de ani.

“Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deaorece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter.

În România sunt cutremure mici foarte multe, care pleacă din Vrancea, începând de la Botoșani și până la Turnu Severin, deci nu înseamnă că este vreun cutremur din vreo zonă separată ca Vaslui, tot din zona Vrancea vine. Așa că vasluienii pot sta liniștiți, că nu este nimic grav”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *