Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un studiu nou demontează mitul potrivit căruia sălile de sport sunt focare COVID-19. Ce au descoperit oamenii de știință

Un studiu recent, făcut după 62 de milioane de vizite la sala de sport din 14 țări europene, arată că doar 487 de infecții au fost raportate de operatori.

Deși la început se spunea că locurile interioare unde oamenii sport pot deveni focare de infecție, cercetătorii au aflat acum sălile de sport au un risc foarte scăzut de infecție COVID-19.

Citește și: Marian Godină anunță trecerea în neființă a unui coleg jandarm: „Nu a crezut în virus și acum e mort”

SafeACTiVE a fost realizat de Centrul de cercetare avansată în domeniul sănătății (AWRC) al Universității Sheffield Hallam, alături de Universitatea King Juan Carlos din Madrid, Spania.

Profesorul Rob Copeland, directorul AWRC, a declarat: „Datele din studiul SafeACTiVE arată că sălile de sport din întreaga UE sunt locuri sigure pentru exerciții”.

„Știm că forma fizică poate ajuta la reducerea severității infecției cu Covid-19 și, mai mult, a fi activ ne poate ajuta să facem față psihologic atunci când ne confruntăm cu provocările unui al doilea val de pandemie din Europa”.

„Sunt încântat de această descoperire”

Profesorul Alfonso Jimenez, șeful think-thank-uluiEuropeActive, a declarat, citat de Gândul.ro: „Sunt încântat să confirm un nivel atât de scăzut de risc de infecție în cluburile de fitness și de sănătate, consolidând mesajul că fitnessul și activitatea fizică sunt o parte fundamentală a soluției în timpul Covid -19 pandemie pentru a ajuta la întărirea și îmbunătățirea funcționării imune și la un risc mai mic de boli virale”. 

Nu rata: Vlăduța Lupău, acuzată că a primit bani pentru a spune că are COVID-19: „Poate nu am crezut în acest virus”

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *