Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Raed Arafat, despre situația României! „368 de localități au depășit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori”

Situația României se înrăutățește, anunțul a fost făcut chiar de Raed Arafat. Acesta a declarat, miercuri seara, că 368 de localități din țară au depășit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori în 14 zile.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai anunțat că doar în ultimele 24 de ore, 15 localități au intrat în scenariul roșu. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, DECLARAȚII DE ULTIMĂ ORĂ: ”VOR FI ZILE ÎN CARE VOR INTRA ȘI 100 DE PACIENȚI ÎN TERAPIE INTENSIVĂ”)

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, a fost întrebat, miercuri seara, în ședința de Guvern, câte localități din țară au depășit coeficientul de 3 la mia de locuitori în privința infectării cu SARS-CoV-2.

„În acest moment avem 368 de localități care au depășit 3 la mia de locuitori, unde Comitetele Județene au aplicat deja regulile prevăzute în hotărârea de guvern, adică obligativitatea portului măștii, închiderea unor activități temporar, precum restaurante în interior, cinematografe, trecerea pe învățământ online”, a spus Arafat, potrivit Mediafax.

9 localități aflate în carantină

Raed Arafat a mai vorbit și despre situația destul de critică în care au ajuns nouă localități din țară, unde din cauza numărului mare de cazuri de persoane infectate a fost instaurată carantina. (VEZI ȘI: RAED ARAFAT ÎI ANUNȚĂ PE ROMÂNI CÂND VOR SCĂPA DE COVID-19: ”CEL PUȚIN PÂNĂ ATUNCI!”)

Trei localități din județul Maramureș, două din județul Cluj, două în județul Neamț, una în județul Galați și una în județul Constanța se află în prezent în carantină.

„Se simte o reticență în unele zone de carantină, acolo unde rata de infectare a depășit și 8, și 9 la mie. (…) la Odorheiul Secuiesc, astăzi (miercuri – n.r.) am avut o discuție cu DSP în timpul videoconferinței și am cerut reanalizarea situației acolo, pentru că se vede, totuși, că sunt zile în care avem în continuare în care vin 20 și ceva de cazuri pe zi aproximativ”, a mai spus Arafat.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *