Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Patru cadre medicale și un pompier au murit după ce s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Decesele au survenit în ultimele 24 de ore

Este doliu în rândul cadrelor medicale din România! Trei asistente şi un asistent au murit din cauza coronavirusului, în ultimele 24 de ore. Din nefericire, și pompierii au pierdut astăzi un camarad. Familiile lor sunt îngenuncheate de durere și se pregătesc să își ia adio de la aceștia.

3 asistente medicale și un asistent medical au pierdut lupta la viață după ce au fost testați cu COVID-19

În judeţul Olt, două cadre medicale care au fost testate pozitiv au pierdut lupta la viață la distanţă de câteva ore. Prima asistentă medicală, în vârstă de 47 de ani, s-a stins din viaţă ieri, după ce fusese transferată de la spitalul din Balş la Caracal, relatează observatornews.ro. Cea de-a doua asistentă (n.r.: cea din stânga colajului) era internată în stare foarte gravă în spitalul din Slatina, acolo unde era şi angajată.

“E o femeie de 48 de ani care a fost pe secţia de Boli Interne, fără comorbidităţi ştiute dinainte severe, un om în plină putere de muncă, e foarte dificil, vă daţi seama, pentru noi e un şoc foarte mare”, a declarat Radu Ene, director medical SCJU Slatina pentru un reporter de la Antena 1.

Și în județul Arad s-a petrecut o tragedie azi. O asistentă de 47 de ani, care lucra la substaţia de Ambulanță din oraşul Ineu, “a căzut la datorie”, după cum a spus Raveca Nicoară, directorul SAJ Arad, relatează Agerpres. Ea fusese diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2 în urmă cu doar o săptămână. O boală autoimună pare să fi agravat simptomele generate de coronavirus, iar medicii nu au mai reuşit să o salveze. Peste o lună, asistenta medicală ar fi trebuit să își serbeze ziua de naștere… împlinea 48 de ani.

Tot astăzi a fost anunțată o veste tristă şi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Asistentul medical Gheorghe Bordescu, în vârstă de 67 de ani, s-a stins şi el din cauza noului coronavirus.

Nu rata: Florin Răduţă și bunica lui au contractat virusul SARS-CoV-2. Câștigătorul “X Factor”, chinuit de dureri teribile: “Zici că îmi bagă cineva ace pe nas”

Pompierii din Vâlcea în doliu, după ce unul dintre colegii lor a fost răpus de virusul invizibil

Pompierii vâlceni au pierdut şi ei un coleg care a fost depistat pozitiv cu virusul invizibil (COVID-19). Este vorba despre plutonierul adjutant Gheorghe Banu, un salvator de 46 de ani din Garda de Intervenție Brezoi, judeţul Vâlcea.

Un om pe care te bazai, un om săritor, un om care s-a preocupat permanent pentru pregătirea profesională, ca să facă faţă tuturor cerinţelor, a declarat Dan Pascaru, inspector șef ISU Vâlcea pentru unul dintre jurnaliștii de la Antena 1.

Colegii pompierului Gheorghe Banu au ținut astăzi un moment de reculegere © bzb.ro

Află și: Avertisemntul oficialilor UE: Nu vor fi suficiente doze de vaccin pentru toți cetățenii europeni până în 2022

Gheorghe Banu a fost testat pozitiv în urmă cu mai bine de două săptămâni. După izolarea la domiciliu, simptomele s-au agravat şi a fost internat în spitalul din Râmnicu Vâlcea. Starea lui s-a agravat, însă, cu toate că nu avea nicio altă afecţiune. În final, toate eforturile medicilor s-au dovedit a fi în zadar.

Există o degradare bruscă, o saturaţie care rămâne cât de cât acceptabilă şi, la un moment dat, în câteva ore se degradează şi chiar dacă este intubat, resuscitat, nu mai putem face nimic, a explicat Claudia Cap, director medical UPU Vâlcea.

De la începutul pandemiei în România, aproape .3900 de cadre medicale au fost testate cu noul coronavirus şi 33 au decedat.

Descoperă și: Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, testat pozitiv cu coronavirus: “Am luat decizia testării tuturor colegilor”

 

Sursa foto: Antena 1 & bzb.ro

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *