Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Tragicomedie în Bârlad, după ce un bărbat a amenințat că se aruncă de pe un hotel. Care a fost finalul poveștii

Momente de panică ieri, în Bârlad! Un bărbat de ernie rromă a urcat pe un hotel și a început să amenințe că se aruncă de pe clădire. Motivul? Neplata datoriilor către primărie. Într-un final, acesta a renunțat la tentativa de suicid și a primit ce a meritat: o locuință nouă.

Gheorghe P., aflat la un pas de evacuare dintr-o locuință socială a Primăriei s-a urcat pe hotelul Moldova – un imobil cu 5 etaje, și a amenințat că se sinucide, dacă primarul Dumitru Boroș nu va veni să vorbească cu el.

Potrivit informațiilor oferite de vremeanoua.ro, bărbatul a acumulat datorii la primărie în valoare de 2.800 de lei, după ce nu și-a mai plătit chiria în valoare de 28 de lei pe lună. Mai mult, a început să spună că își dorește o nouă locuință, altfel se va arunca de pe hotelul pe care urcase.

Sinucidere cu iz de pretenții

Tragicomedia s-a încheiat, din fericire, într-o notă pozitivă. Sinucigașul a fost convins să coboare de pe clădire și, de luni, va primi o nouă locuință. Bărbatul nu este singurul aflat în aceeași situație, căci mai există un tânăr care a fost somat să-și plătească datoria, iar cei doi au fost chemați în instanță din cauza datoriilor prea mari.

„Au fost chemați la primărie, somați, trimiși apoi în instanță, pentru că au acumulat datorii foarte mari, în condițiile în care chiria este de 27, 92 de lei lunar. Cei doi sunt și elemente recalcitrante și terorizează pe cei care locuiesc în acel bloc de locuințe sociale, având foarte multe plângeri la poliție. Astăzi de dimineață, executorul judecătoresc a pus în executare hotărârea de evacuare a celor doi. După ce le-au fost acordate 30 de zile pentru a se muta și n-au făcut-o. În schimb au venit la Primărie și au cerut să plătească datoriile eșalonat, dar nu se mai putea, fiind în vigoare o hotărâre judecătorească definitivă, de evacuare. În aceste condiții, după ce a amennțat că ne omoară pe noi, funcționarii de la Gosdpodărie și Spațiu Locativ din Primărie, Gheorghe P. s-a urcat pe scara de incendiu a hotelului Moldova și a cerut să vină primarul să-i rezolve problema, să-i dea locuință, că dacă nu, el se omoară!”, a precizat un funcționar din Primărie, pentru sursa citată.

De luni, sinucigașul a primit promisiunea că i se va atribui o locuință din fondul de urgență, iar din salariu i se va retrage, lunar, o mică parte pentru achitarea datoriilor existente.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *