Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Proteste violente în Napoli fața de măsurile anti-COVID! Manifestanții au rămas pe baricade până la primele ore ale dimineții. „Vom închide totul”

Proteste violente au avut loc în Napoli împotriva măsurilor anti-COVID. Sute de protestatari au ieșit în stradă vineri noapte și nu au plecat până la primele ore ale dimineții. Cei aflați la protest au fost nemulțumiți de unde interdicţii de circulaţie care s-au instaurat şi de închiderea planificată a regiunii.

În contextul unei creşteri importante a numărului cazurilor de coronavirus au fost aplicate anumite restricții care i-au nemulțumit pe oameni, așa că au ieșit în stradă. Protestatarii au scandat sloganuri şi s-au adunat în faţa administraţiei regionale, aruncând artificii şi fumigene, în timp ce poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva lor.

Elementul declanșator al protestelor a fost anunțul făcut de Vincenzo De Luca, preşedintele regiunii Campania. Acesta a declarat vineri că regiunea va intra în lockdown, din cauza unei creşteri majore a numărului infectărilor cu coronavirus. (CITEȘTE ȘI: MĂSURI DURE ÎN ITALIA, DUPĂ CREȘTEREA ALARMANTĂ A CAZURILOR DE COVID-19)

„Vom închide totul”

Situația este critică în Campania, unde a fost înregistrat un număr zilnic de 2.280 de cazuri de COVID-19.  Ceea ce reprezintă o creştere de aproape 50% faţă de cele 1.541 de cazuri  înregistrate joi, scrie Agerpres. (VEZI ȘI: ITALIA A ÎNREGISTRAT UN NOU RECORD ZILNIC DE INFECTĂRI. LOMBARDIA ESTE IAR CAP DE LISTĂ)

„Vom merge mai departe şi vom închide totul”, a declarat Vincenzo De Luca. Acesta a propus o închidere de „o lună, 40 de zile”.

Decretul regional care implementează măsura va fi adoptat sâmbătă sau duminică, a relatat ANSA, citând surse din cadrul guvernului regional.

În Italia numărul total al infectărilor a ajuns la 484.869, iar cel al deceselor la 37.059. De asemenea, numărul pacienţilor de la terapie intensivă a crescut și el peste 1.000 pentru prima dată în peste cinci luni.

Guvernul premierului Giuseppe Conte a rezistat până acum solicitărilor privind introducerea unui lockdown naţional, argumentând că ar exista costuri prea mari din punct de vedere economic şi social.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *