Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Franța, îngenuncheată de COVID-19. Hexagonul, pe locul 2 în vestul Europei la numărul total de infectări

Situația din Franța devine pe zi ce trece tot mai critică. În context epidemiologic, Hexagonul este a doua țară din vestul Europei, la numărul de infectări, care depășește 1 milion.

Franța devine a doua țară din vestul Europei, la numărul de infectări cu COVID-19. Potrivit informațiilor din presa franceză, Hexagonul a înregistrat, în ultimele 24 de ore, un nou record de infectări: 42.032 de cazuri, iar președintele Emmanuel Macron a declarat două treimi din ţară sub stare de urgenţă.

„Va trebui să trăim cu acest virus cel puţin până vara viitoare”, a declarat preşedintele francez

Numărul infecţiilor confirmate plasează Franţa pe locul şapte mondial în topul celor mai afectate ţări de pandemie, cu un număr total de 1.041.075 de cazuri.

Franţa a înregistrat, de asemenea, 298 noi decese vineri, iar bilanțul total a ajuns la 34.508.

Președintele a luat măsuri dure, din cauza numărului mare de infectări

În Franța, autoritățile au început să ia măsuri dure, din cauza numărului mare de infectări din ultima perioadă. Mai exact, interdicția de circulație nocturnă va fi extinsă. Începând de mâine noapte, 46 de milioane de francezi nu vor mai putea să iasă din casă sub nicio formă, fără un motiv întemeiat, între orele 21 – 6 dimineața.

Potrivit informațiilor oferite de presa franceză, restricția rămâne în vigoare timp de o lună și jumătate și era în vigoare, până acum, numai în Paris și alte 8 orașe. Cu toate acestea, interdicția de circulație nocturnă se va aplica și în alte 38 de orașe, precum şi Polinezia Franceză.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *