Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Avertizări sumbre despre coronavirus. Următoarele trei luni vor fi cele mai grele: se vor înregistra peste 50.000 de cazuri de infectare, zilnic

Un specialist în boli infecțioase din Statele Unite ale Americii a făcut avertizări sumbre cu privire la noul coronavirus. Se pare că următoarele 3 luni vor fi cele mai grele de la începutul pandemiei. 

Directorul Centrului de Cercetare și Politica Bolilor Infecțioase la Universitatea din Minnesota, Michael Osterholm a făcut un anunț îngrijorător cu privire la pandemia de coronavirus. Acesta susține că în următoarele 3 luni, numărul de infectări va crește și ne putem aștepta chiar și la 70.000 de cazuri pe zi. 

De asemenea, în privinta vaccinului anti-COVID, veștile nu sunt deloc bune, căci acesta nu ar urma să apară în perioada următoare.

”Până la Sărbători, vom vedea numere mult mai mari, peste 67.000 sau 75.000 cazuri zilnice. Următoarele trei luni vor fi cele mai negre de la începutul pandemiei”, a declarat expertul în boli infecțioase din SUA.

”În ciuda unui oarecare progres, vaccinurile nu vor deveni disponibile în mod semnificativ până la începutul celui de-al treilea trimestru al anului viitor. Și chiar și atunci… jumătate din populația Statelor Unite, în acest moment, este sceptică la ideea de vaccin”, a adăugat doctorul.

România a depășit pragul de 5.000 de infectări zilnice

Coronavirus România 23 octombrie. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 5.028 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul pandemiei de COVID-19 este de 201.032.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos. 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.002.800 de  teste. Dintre acestea, 35.351 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.018 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.333 la cerere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *