Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Grecia impune noi restricții dure. Capitala va fi închisă pe timpul nopții. Nimeni nu are voie să circule

Grecia se luptă din greu cu pandemia. În ciuda eforturilor făcute de autorități, numărul de noi cazuri înregistrat zilnic continuă să crească. Astfel, pentru a limita răspândirea noului virus, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat noi măsuri.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri din ultimele zile au fost impuse noi restricții, relatează ekathimerini.com. Astfel, în Atena s-a impus o oră de stingere, iar pe timpul nopții nimeni nu are voie să circule. În Capitală ora de stingere este la 00:30, iar între această oră și ora 5 a.m. va fi interzisă circulația atât în Atena, cât și în alte regiuni în care nivelul de risc este crescut.

De asemenea, folosirea măștilor va fi obligatorie în spațiile publice, deschise sau închise, a declarat Mitsotakis într-un discurs televizat. Noile măsuri anunțate vor intra în vigoare de sâmbătă. (CITEȘTE ȘI: ALERTĂ LA GRANIȚA CU GRECIA! AUTORITĂȚILE ELENE AU ANUNȚAT MĂSURI DRASTICE, DUPĂ CE 29 DE TURIȘTI, ROMÂNI ȘI BULGARI, AU FOST DEPISTAȚI CU CORONAVIRUS)

 

Autoritățile sanitare au anunțat 882 de noi cazuri de coronavirus, joi, și 15 decese din cauza Covid-19.

Coronavirus în Grecia

Până în prezent, Grecia a fost destul de afectată de pandemie. Au fost înregistrate în total 28.216 de cazuri de persoane infectate. Dintre acestea 9.989 de persoane s-au vindecat.  În ceea ce privește bilanțul deceselor acesta a ajuns la 549. (VEZI ȘI: ROMÂNCA INFECTATĂ CU COVID-19 ÎN GRECIA S-A PLIMBAT TREI ZILE PE STRĂZI ÎNAINTE DE A INTRA ÎN CARANTINĂ)

La nivel mondial, situația este una critică. Numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 41,3 milioane. Dintre acestea 28,1 milioane de persoane au fost vindecate. Bilanțul deceselor este sumbru, adunând un total de 1,13 milioane.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *