Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Unul dintre cei mai mare antrenori de judo ai Republicii Moldova a murit ucis de coronavirus

Vasile Colța, unul dintre cei mai mare antrenori de judo ai Republicii Moldova și Bulgariei, a murit ucis de noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de președintele Asociației Presei Sportive din Republica Moldova, Eduard Ciobanu, pe pagina personală de Facebook.

Citește și: Tragedie la Sighetu Marmației. Vasile Mih, unul dintre cei mai respectați dascăli din oraș, a murit de coronavirus

„Trist, foarte trist… În această noapte a decedat VASILE COLȚA, o legendă a judo-ului moldovenesc. Va rămâne pentru toți un model de dăruire, energie explozivă și inteligență. Datorită dumnealui această probă olimpică într-un stătuleț așa de mic cum este R. Moldova a avut parte de o dezvoltare fără precedent, iar judocanii noștri au devenit o forță de temut nu doar în Europa, ci și pe toate meridianele mapamondului”, a scris Eduard Ciobanu, președintele Asociației Presei Sportive din Republica Moldova.

Situația COVID-19 din Republica Moldova

Republica Moldova a raportat marți 656 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import (Turcia-2, SUA-2, România-1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 67 958 cazuri. Total teste efectuate – 3090 dintre care primar – 2664 şi repetat – 426. Din numărul total de cazuri, 32 sunt lucrători medicali: medici-17, asistenți medicali-12, personal auxiliar-3.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 876 – stare gravă (dintre care 48 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1467 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Nu rata: Cât de aproape e România de un “lockdown”. Răspunsul premierului Ludovic Orban

Alte 590 persoane au fost tratate și externate. În total, 49083 persoane au fost tratate de COVID-19. În total, 7 978 persoane sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19, iar 25 636 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *