Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Focar de COVID-19 la spitalul Elias din Capitală! 11 cadre medicale au fost infectate cu noul virus. Au fost luate măsuri drastice

Un nou focar de COVID-19 a izbucnit la spitalul Elias din Capitală. În urma descoperirii mai multor cazuri de infectare în rândurile cadrelor medicale au fost aplicate o serie de măsuri stricte, pentru a opri răspândirea virusului.

Reprezentanții Spitalului Elias din București au anunțat că 11 cadre medicale din Secția clinică de neurologie sunt infectate cu noul coronavirus. Astfel, unitatea medicală anunță câteva măsuri cu privire la activitate spitalului.

Noile măsuri limitează activitatea spitalului, mai exact a anumitor secții, iar pacienții care se află internați o să fie în continuare tratați în incinta spitalului sau o să fie transferați, în funcție de caz. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE INFECȚIE LA UN CENTRU DE NEUROPSIHIATRIE DIN NEAMȚ! AU FOST DEPISTATE 186 DE CAZURI DE COVID-19)

Noile măsuri adoptate

Ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecții SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, S.U.U. Elias adoptă unele măsuri restrictive. (VEZI ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS LA SPITALUL MURGENI! 70 DE PACIENȚI ȘI CADRE MEDICALE S-AU INFECTAT)

Astfel, se suspendă activitatea de internare a pacienților în Secția clinică de neurologie, unde au fost depistați pozitivi 11 angajați, pentru o perioadă de 14 zile. Pacienții care sunt internați în prezent în secție vor fi tratați până la externare sau transferați, după caz.

De asemenea, se limitează activitatea secțiilor chirurgicale și a Unității de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgențelor chirurgicale până luni, 26 octombrie 2020, constatând prezența noului coronavirus la 15 dintre angajați. Patologia chirurgicală care nu constituie urgență va fi rezolvată în condiții de programare, după această dată. Informațiile pot fi modificate în perioada următoare, având în vedere că anchetele epidemiologice sunt în curs și că sunt așteptate rezultatele altor 64 teste.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *