Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Declarații uimitoare ale lui Lucian Mîndruță: „Am fost răpit când eram copil”

Lucian Mîndruță a făcut sâmbătă seară, în cadrul unei emisiuni TV, mai multe declarații în premieră despre viața sa personală și relația pe care o avea atunci cu părinții săi.

Jurnalistul povestește că în satul bunicilor săi i se spunea „furatul” pentru că atunci când era copil a fost răpit de tatăl său. În acea perioadă părinții lui Mîndruță erau despărțiți.

Citește și: Lucian Mîndruță, primele imagini din spital după operația delicată: “Mă gândesc la oamenii intubați la ATI și îmi este groază”. Cum se simte prezentatorul

„Mi se spunea Boțoroagă pentru că făceam boroboațe. Nu știu de ce în comuna mea boțoroagă desemna o chestie nașpa pe care o făcea un copil. Făceam diferite boacăne, diferite chestii… Uite, una dintre ele, n-am făcut-o eu, a făcut-o tata… Eu sunt unul dintre puținii copii răpiți în România comunistă. Am fost răpit și multă vreme în sat mi se spunea “Furatul”.

Am fost răpit de tatăl meu. Părinții mei s-au despărțit, mama m-a dus la țară și m-a lăsat cu bunicii acolo. Și bunicii, ei fiind mai în vârstă așa, aveau un tabiet: dormeau la prânz. Și eu mă jucam afară, în curte, la prânz.

„M-a pus în ataș, pe motocicletă, lângă el, și m-a dus la București”

Sigur, porțile închise, tot ce trebuia, adică nu puteam să plec prea departe, dar eram afară. Și tatăl meu a venit, pentru că i s-a făcut foarte dor de mine pentru că fusesem încredințat mamei de către judecător, și a zis ia-l! M-a pus în ataș, pe motocicletă, lângă el, și m-a dus la București.

Bunicii s-au trezit, “unde-i copilul, ce s-a întâmplat?”, răpit, telefoane, Miliție… Până la urmă am fost găsit, n-a pățit nimeni nimic, n-a fost tata nici măcar judecat sau condamnat sau arestat pentru răpirea mea, s-a rezolvat. S-a mușamalizat cazul așa, adică m-a dat înapoi.

Mi s-a întâmplat și multă vreme îmi era un pic jenă la mine-n sat pentru că toată lumea zicea: “uite, ăla a lu’ Furatu’!” Nu sună foarte bine că am fost furat, dar chiar am fost furat din bătătură, din curtea casei” – a povestit Lucian Mîndruță la Digi 24.

Cine este Lucian Mîndruță

Lucian Mîndruță este un jurnalist, lector universitar și prezentator de televiziune și de radio. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității București. În timpul anilor de studenție a publicat pentru prima oară, pe 24 decembrie 1989, într-unul dintre primele ziare românești de după revoluție – „Mesterul Manole” – ziarul facultății unde era student.

Nu rata: Vestea morții Cristinei Țopescu a căzut ca un trăsnet! Lucian Mîndruță, reacție tulburătoare pe Facebook

În momentul de față, Mîndruță este realizator radio la DigiFM și jurnalist de social media și online. A scris în Dilema, Jurnalul Național, Săptămâna Financiară și în revista The One sau Viva.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *