Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Acuzații grave unui centru de testare COVID-19 din București. Cel mai cunoscut PR din Capitală și unul dintre cei mai bogați români au fost depistați pozitiv, apoi negativ, de două ori, de alte centre

Poveste incredibilă făcută publică de cel mai cunoscut PR din București, sub anonimat. Respectiva persoană a mers să își facă testul RT-PCR la centrul cu cele mai rapide rezultate din Capitală, drive-in, din zona Băneasa Shopping City. A fost testată pozitiv, apoi a repetat analizele la clinica Sanador, ieșindu-i negative. La fel i s-a întâmplat și unuia dintre cei mai bogați români din țară.

Potrivit Gândul.ro, primul test a fost făcut de PR în data de 4 septembrie la clinica OK Medical, iar a doua zi a ieșit rezultat pozitiv. La scurt timp a fost efectuat al doilea test, de data asta la clinica SANADOR. O zi mai tarziu, testul COVID a ieșit negativ.

„În data de 7 septembrie am repetat testul RT-PCR în alt centru Sanador, iar în data de 8 septembrie am primit rezultat negativ”, a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, cel mai cunoscut PR din România, care ne-a solicitat să-i protejăm identitatea.

La fel s-a întâmplat și cu unul dintre cei mai bogați români, afirmă sursele Gândul.ro. Ok Medical l-a ”testat” pozitiv, pentru care, ulterior, alte două teste să se dovedească negative.

Cum se apără centrul OK Medical

„Pentru a înțelege foarte bine cum se poate ajunge la un rezultat fals, pozitiv sau negativ, trebuie să mergem pe firul testării. Testarea COVID-19 a unui pacient presupune trei pași, care parcurși riguros, fără abateri, dau rezultatul corect. Cei trei pași sunt: recoltarea, apoi transportul probelor și, în final, prelucrarea lor în laborator.

Trebuie să spun că, există, însă, și o eroare standard PCR, chiar dacă aceste etape au fost făcute corect, undeva la maximum 4%, care însă, poate fi redusă. Erorile pot apărea dacă cel puțin unul dintre acești pași nu a fost făcut corect și am să fiu mai explicit.

De exemplu, un rezultat fals negativ poate apărea dacă primul pas, recoltarea a fost făcută incorect sau superficial. Teoria spune că recoltarea trebuie să se facă și nazal și faringian. Cel care recoltează trebuie să ia câte 2 probe din fiecare nară și din gât.

De aceea, pentru a fi siguri că rezultatul testului va fi cel corect, este necesar ca pacienții să urmărească și să fie atenți de unde și de câte ori li se recoltează probe”, spune Mihail Lala.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *