Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

China a avut peste 637 de milioane de turisti intr-o singura saptamana

China a avut peste 637 de milioane de turisti saptamana trecuta. Turistii au vizitat diferite zone ale tarii asiatice in timpul unor sarbatori importante, Ziua Nationala si Festivalul de Toamna, cheltuind peste 68 de miliarde de dolari.

Peste 637 de milioane de oameni au calatorit in China in ultima saptamana pentru a celebra „Saptamana de Aur”, a declarat vineri guvernul tarii. Executivul estimeaza ca turistii interni au generat in industria de profil in jur de 466 miliarde de yuani (68,6 miliarde de dolari) in perioada vacantei.

Doua sarbatori au fost saptamana trecuta: Ziua Nationala, care marcheaza infiintarea Republicii Populare Chineze la 1 octombrie 1949, si Festivalul de toamna, care are data variabila. Ca rezultat, vacanta obisnuita de o saptamana a fost extinsa la opt zile.

Fotografiile de la sarbatoarea din China din acest an sunt in contrast cu situatia din alte parti ale lumii in care tarile continua sa se lupte cu cresterea ratelor de infectare cu coronavirus. China sustine ca are doar 205 cazuri active de Covid-19 in randul populatiei sale de 1,4 miliarde de persoane.

Numarul oficial de cazuri raportate de China a ramas scazut inca din primavara. Au existat cateva eruptii, inclusiv un focar mare in Beijing in iunie, dar acestea au fost intampinate cu masuri de carantina imediate si o testare masiva, iar focarele au fost oprite in cateva saptamani.

Turistii au fost incurajati sa calatoreasca de autoritati. Autoritatile locale au concurat pentru a atrage turisti, iar guvernele provinciale si municipale au emis tichete de calatorie si bilete de intrare la atractii gratuite sau reduse. Biletele de tren de mare viteza au fost epuizate in cateva ore de la punerea in vanzare, potrivit presei de stat din China.

Marele Zid s-a aflat printre obiectivele preferate. Cea mai populara sectiune a zidului, sectiunea Badaling, s-a redeschis inca la sfarsitul lunii martie.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *