Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Eddie van Halen a murit la 65 de ani după ce cancerul i s-a răspândit în creier, dar și în alte organe. Omagiul sfâșietor pe care fosta soție l-a adus celebrului chitarist

Este doliu în lumea muzicii. Eddie van Halen a murit la vârsta de 65 de ani, pe un pat de la Spitalul St. John din Santa Monica. Surse apropiate familiei îndoliate au dezvăluit că celulele canceroase de la tumora pulmonară s-au răspândit și au format o altă tumoare la creier. În plus, temuta maladie i-a afectat și alte organe, motiv pentru care organismul său a cedat. Fosta soție i-a adus un omagiu sfâșietor celebrului chitarist.

Citește și: Doliu uriaș în lumea filmului. Celebrul actor Clark Middleton din producția „Kill Bill” a murit din cauza unui virus periculos

Eddie van Halen a murit la 65 de ani după ce cancerul i s-a răspândit în creier, dar și în alte organe

Vestea tristă a fost împărtășită de fiul lui Eddie Van Halen printr-un mesaj emoționant. Chitaristul formației rock Van Halen  a părăsit această lume după o lungă bătălie cu cancerul. În ultimele clipe de viață, regretatul artist i-a avut alături pe soția sa, Janie, băiatul lui, Wolfgang, fosta sa soție, Valerie Bertinelli, și Alex, fratele și bateristul lui Eddie, au transmis jurnaliștii de la TMZ.

“Nu-mi vine să cred că trebuie să scriu asta, dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga și dificila sa bătălie împotriva cancerului în această dimineață (n.r.: ieri dimineață).

A fost cel mai bun tată pe care l-aș fi putut avea vreodată. Inima mea e distrusă și nu cred că voi putea vreodată să mă recuperez pe deplin după această pierdere. Te iubesc atât de mult, Pop”, a scris Wolf Van Halen pe contul său de Instagram.

Valerie Bertinelli, omagiu sfâșietor în memoria lui Eddie Van Halen

Valerie Bertinelli, fosta soție a regretatului artist, a publicat un mesaj extrem de emoționant la scurt timp după ce acesta a murit. El era chitaristul principal al grupului și o legendă a rockului.

“În urmă cu 40 de ani, viața mea s-a schimbat pentru totdeauna în clipa în care te-am cunoscut. Mi-ai dat singura lumină adevărată din viașa mea: fiul nostru, Wolfgang.

De-a lungul tuturor tratamentelor împotriva cancerului pulmonar, tu ți-ai păstrat minunatul spirit și zâmbetul neastâmpărat. Sunt atât de recunoscătoare că Wolfie și eu am putut să te susținem în ultimele tale momente. Te voi vedea în următoarea noastră viață, iubirea mea”, a scris fosta parteneră de viață Eddie Van Halen care a publicat și o poză de album de pe vremea când băiatul lor era bebeluș, după cum puteți vedea în postarea de mai jos.

Eddie Van Halen – biografie

Eddie Van Halen s-a născut pe 26 ianuarie 1955 în Amsterdam și s-a mutat în Statele Unite în 1962. Zece ani mai târziu, el și fratele său Alex au înființat formația Van Halen împreună cu alți doi artiști. Trupa a spart barierele muzicii rock și a vândut peste 80 de milioane de albume în toată lumea.

Celebrul artist a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 2007, fiind considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii. Printre elementele sale de virtuozitate și de originalitate s-a aflat și tapping-ul care constă într-o mișcare specifică a mâinii stângi pe manșa chitarei, în timp ce cu dreapta se execută în mod continuu nota muzicală respectivă.

Chitaristul a fost diagnosticat cu cancer oral în urmă cu 20 de ani. Potrivit unor surse apropiate muzicianului, de-a lungul timpului celulele canceroase au migrat în zona gâtului, iar medicii au fost nevoiţi să le îndepărteze.

Eddie Van Halen bănuia că a dezvoltat cancer oral din cauza penelor de chitară din metal, pe care le-a folosit peste două decenii şi pe care obişnuia să le ţină în gură.

“Am folosit pene de metal – din alamă şi cupru – pe care le ţineam mereu în gură, exact acolo unde am dezvoltat cancer la limbă. În plus, practic trăiesc într-un studio de înregistrări care este plin cu energie electromagnetică. Asta e o teorie. Fumam şi luam multe droguri. Dar plămânii mei sunt curaţi. E o teorie a mea, însă medicii spun că este posibil”, a declarat artistul în urmă cu cinci ani, potrivit Agerpres.

În anul 2000, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu cancer oral, medicii i-au extirpat aproximativ o treime din limbă.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *