Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Bucureștiul este cu un pas mai aproape de starea de urgență, după numărul mare de cazuri înregistrat. Ce spune Prefectul Capitalei despre situația bucureștenilor

România a atins astăzi un nou record negativ de îmbolnăviri. Situația s-a înrăutățit și pentru bucureșteni, în Capitală înregistrându-se 514 de noi cazuri de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore. În acest context, Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a vorbit despre creșterea numărului de infectări și despre măsurile care s-ar putea lua în perioada următoare.

Având în vedere cifrele alarmante, Prefectul Capitalei a fost întrebat dacă în acest moment este în discuție revenirea la starea de urgență în Capitală. Gheorghe Cojanu a declarat că pentru moment nu se discută despre asta, însă dacă situația continuă să se agraveze sa va ajunge și acolo. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, APEL CĂTRE ROMÂNI DUPĂ NUMĂRUL RECORD DE INFECTĂRI: ”HAIDEȚI SĂ RESPECTĂM REGULILE!”)

„Deocamdată nu. Din păcate, după cum ați remarcat, ieri au fost peste 200, astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri, ceea ce este grav! Lumea trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să ne protejăm! Dar nu că ne protejăm pe noi, ci trebuie să îi protejăm inclusiv pe semenii noștri. Există multă indiferență din partea unor cetățeni. Majoritatea cetățenilor respectă aceste restricții care nu sunt convenabile nimănui, dar le respectă. Alții în schimb invocă tot felul de motivații.”, a spus Prefectul Capitalei.

Când se va ajunge la starea de urgență?

Gheorghe Cojanu a mai explicat că starea de urgență pentru București o să fie luată în calcul abia când indicele va ajunge la 3. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 7 OCTOMBRIE. CIFRE ALARMANTE, UN NOU RECORD DE INFECTĂRI: 2.958 PERSOANE TESTATE POZITIV, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

„Deocamdată, indicele nu a fost publicat. Indicele se referă la mortalitatea la mia de locuitori, să nu faceți confuzie, și îmbolnăvirile sunt alt indice. Dar, dacă această rată de incidență va ajunge la 3, atunci se vor lua măsuri extreme.

Starea de urgență va fi impusă dacă se va ajunge la 3. Dar ne putem aștepta, ne putem aștepta! Deocamdată incidența este dată pe București. Ieri era 1,86”, a mai declarat Gheorghe Cojanu.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *