Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Ionel Pușcaș, inspectorul școlar general al Capitalei, infectat cu noul coronavirus

Ionel Pușcaș, inspectorul școlar general al Capitalei, a fost depistat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de adjunctul Marina Manea, luni, la Digi 24. Pușcaș ar fi, conform informațiilor de ultimă oră, asimptomatic.

CITEȘTE ȘI: MAI MULTE ȘCOLI DIN BUCUREȘTI AU INTRAT ÎN SCENARIUL ROȘU DIN CAUZA CAZURILOR DE COVID! PATRU LICEE ȘI CINCI ȘCOLI AU TRECUT LA ÎNVĂȚĂMÂNTUL ONLINE

Inspectorul școlar general este într-o stare foarte bună, însă toți contacții direcți ai acestuia, între care și inspectorii generali adjuncți, au intrat în izolare. „Este confirmat pozitiv. Noi suntem în izolare – inspectorii adjuncţi şi toţi cei care au fost daţi contacţi direcţi ai inspectorului general. Ne continuăm activitatea de la domiciliu. Nu avem simptome. O să facem şi teste. El este asimptomatic dar am stat în aceeaşi încăpere cu măşti pe faţă. O să facem şi noi testul. Să treacă cele şase zile de la ultima întâlnire cu el şi după aceea va decide probabil DSP dacă mai rămânem”, a dezvăluit Marina Manea, pentru Agerpres.

Situația din ultimele 24 de ore, prezentată de GCS

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit plafonul de 2.000 timp de patru zile consecutive. Duminică, s-a intrat sub plafon, la fel și luni. Doar că numărul de teste efectuate a fost mult mai mic. (NU RATA: O ȘCOALĂ DIN VASLUI TRECE ÎN SCENARIUL ROȘU ȘI ALTE 13 ȘCOLI SUSPENDĂ SCENARIILE VERDE ȘI GALBEN)

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate alte 1.591 noi cazuri de infectare cu COVID-19. Iar bilanțul total al persoanelor care s-au infectat cu noul coronavirus a ajuns la 137.491.

Au fost raportate 45 de decese (27 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vrancea și Municipiul București. (VEZI AICI: ANUNȚUL FĂCUT DE NICUȘOR DAN ÎN LEGĂTURĂ CU ȘCOLILE: SE ÎNCHID DOAR ÎN ANUMITE CONDIȚII!)

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.001. Dintre acestea, 592 sunt internate la ATI.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *