Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Educatoare din China, condamnata la moarte pentru otravirea a 25 de copii

Un cadru didactic de la o gradinita din China a fost condamnat la moarte pentru otravirea a 25 de copii, dintre care unul a decedat. Femeia ar fi recurs la acest gest pentru a se razbuna pe colegul sau.

Un tribunal din provincia centrala Henan a anuntat ca Wang Yun a pus azotit de sodiu in piureul pregatit pentru copiii colegului ei, dupa o cearta cu acesta.

Incidentul a avut loc anul trecut in luna martie. Rapoartele din acea perioada spuneau ca micuttii au inceput sa verse si sa lesine dupa ce au luat micul dejun. Un baietel a fost in stare grava si, dupa zece luni petrecute in spital, a murit in ianuarie 2020, potrivit The Guardian.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului, Wang stia ca nitritul de sodiu este daunator, dar a actionat „fara a tine seama de consecinte”.

„Metodele si circumstantele criminale au fost extrem de dure, cu consecinte deosebit de grave si a trebuit sa fie aspru pedepsita conform legii”, se arata in hotararea judecatoreasca.

De asemenea, tribunalul a decis ca Wang si managerul cresei sa despagubeasca familiile copiilor.

Nu a fost prima data cand Wang a folosit nitrit de sodiu pentru a otravi pe cineva, au spus autoritatile. In 2017, a pus nitrit de sodiu in cana sotului ei, provocandu-i rani usoare.

Nitritul de sodiu este utilizat pentru tratarea carnii, dar poate fi toxic atunci cand este ingerat in cantitati mari.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *