Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Regizorului Jesus del Cerro a renunțat la afacerea familiei pentru un vis propriu. „Am lucrat în restaurantele părinților mei”

Jesus del Cerro este unul dintre cei mai apreciați regizori din România și Spania, având în palmares multe proiecte de audiență maximă. Până să ajungă la acest nivel, artistul a avut nevoie de multă muncă de convingere, mai ales cu părinții lui, care sperau la o altă meserie pentru el.

Zilele trecute, Jesus del Cerro a lansat și în România cartea „Peripețiile unui regizor spaniol în România și în lume”. Mai mult un jurnal decât o poveste, regizorul vorbește despre filme, călătorii în locuri precum Puerto Rico, Los Angeles, Paris, festivaluri precum Cannes, munca alături de actori de la Hollywood, filme și proiectele din România. Printre altele, regizorul serialului „VLAD” ne-a povestit cum a început de fapt călătoria lui în industria cinematografică: „Părinții mei au restaurante în Madrid și eu am lucrat în toate vacanțele în aceste restaurante. Părinții mei mi-au zis să lucrez acolo și după ce termin facultatea. În timpul facultății, marțea și joia, eu plecam câte două ore și mă duceam la Academia Metropolis. Puneam cafea, serveam la mese și apoi fugeam la cursuri. A fost o întreagă muncă de convingere cu părinții mei, pentru că ei își doreau să duc tradiția mai departe și să muncesc la restaurant, dar eu nu voiam asta, voiam să mă duc spre industria filmului. Am încetat să mai merg la facultate și am picat aproape toate examenele din ultimul an (pe care nici nu aveam să le mai iau vreodată), am încetat să mai duc cafele, spre supărarea tatălui meu, și am început una dintre cele mai bune perioade ale vieții mele”, a povestit Jesus, pentru Libertatea.

Acum, după 28 de ani de când și-a anunțat părinții că nu va continua afacerea familiei, le mulțumește pentru faptul că l-au înțeles și l-au susținut: „Acum sunt foarte bucuroși, le place ce face plăcere. Cartea pe care am lansat-o și în România este dedicată lor, căci fără sprijinul lor nimic nu ar mai fi fost la fel”, ne-a mai spus regizorul.

Cu
toate că a lucrat cu mulți actori internaționali și a filmat în
aproape toate continentele, del Cerro mărturisește că filmul lui
de suflet este cel în care a lucrat cu Dragoș Bucur și care a fost
răsplătit cu multe premii, printre care și trei statuete
GOPO. „Pentru
mine, filmul „Hawai” a fost filmul meu de suflet pentru că am
lucrat la el aproape 7
ani. Am muncit mult la acest film. Oamenii de acasă spun că e ușor
pentru un regizor, că se
duce pe covorul roșu la premieră și
atât, dar nu știu câtă muncă este în
spate, câți bani pierduți. Eu am vorbit despre „Hawai” în
toată lumea”, ne-a mai povestit
regizorul.

VIDEO/
FOTO: Cosmin Nistor/ Dumitru Angelescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *