Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum va fi redus traficul din Capitală! Anunțul făcut de Nicușor Dan

Cum va fi redus traficul din Capitală? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor bucureștenilor, după ce Nicușor Dan a fost numit noul primar general al Capitalei. Potrivit acestuia, există un plan pentru a rezolva această problemă care dă bătăi de cap cetățenilor de ani buni.

“Semafoarele se pot rezolva cu matematică. Trebuie să fie un semafor cu cameră care să le permită şoferilor să facă stânga. Traficul va fi redus 40%. Vom scoate maşinile de pe prima bandă, dar mai întâi dăm o lună de acomodare şoferilor”, a declarat Nicușor Dan pentru stirileprotv.ro.

Dacă după o lună, în zonele vizate tot vor fi parcate maşini, proprietarii vor fi amendaţi. Noul primar este revoltat din cauza lucrărilor care încurcă traficul. Nicușor Dan dă vina pe neseriozitatea muncitorilor.

De asemenea, el speră să-i convingă pe bucureşteni să renunţe la maşinile personale în favoarea transportului în comun. Pentru asta pregăteşte proiectul metroul uşor, de suprafaţă. Ar fi vorba de linia CFR, practic abandonată, care înconjoară Bucureştiul ca un inel.

Totodată, promite să lanseze licitaţii care să atragă mai mulţi constructori de autobuze, troleibuze şi tramvaie, astfel încât mijloacele de transport în comun să ajungă la timp, să fie curate şi libere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *