Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

India a depășit 6 milioane de cazuri de coronavirus. Situația este îngrijorătoare pe zi ce trece

Un nou record de cazuri COVID-19 a fost stabilit în India. Peste șase milioane de îmbolnăviri au fost raportate de ministrul indian, transmite AFP.

India ar putea depăşi Statele Unite, cu aproximativ 7 milioane de cazuri, conform Agerpres.

Cele mai recente date din India arată că au fost raportate aproape 100.000 de decese din cauza infecției cu coronavirus, având o populație de 1,3 miliarde de locuitori.  De asemenea, sunt confirmate zilnic între 80.000 şi 90.000 de cazuri noi.

Premierul Narendra Modi avetizează oamenii că trebuie să respecte legea și regulile de igienă și distanțare socială. Cele mai afectate orașe de coronavirus sunt Mumbai și Delhi.

″Aceste reguli sunt armele în războiul împotriva coronavirusului. Sunt instrumente puternice pentru salvarea vieţii fiecărui cetăţean″⁣, a declarat Modi.

India, în carantină?

Bilanțul tragic prevede instaurarea unei noi carantine în India. Deocamdată, unele şcoli au fost redeschise. Trenurile, transportul subteran, zborurile interne, pieţele şi restaurantele pot funcţiona în prezent în mod normal.

“Epidemia este adânc înrădăcinată în populaţie”, a declarat pentru AFP Anand Krishnan, profesor la cea mai prestigioasă structură publică din ţară, Institutul de Ştiinţe Medicale All India (AIIMS) din New Delhi.

″Singurul lucru ce trebuie făcut este îngrijirea persoanelor bolnave, identificarea lor mai rapidă şi un tratament mai bun. Şi respectarea regulilor privind distanţarea socială″⁣, mai spune acesta.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *