Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

patru sectii de votare pentru un barbat in casele caruia au viza de flotant 8.500 de persoane

Autoritatile locale din Galati au amenajat patru sectii de votare, in care ar urma sa voteze peste 8.500 de persoane din Republica Moldova cu dubla cetatenie. Persoanele respective au fost luate in spatiu de un barbat care detine doua proprietati.

Astfel, galateanul are o casa, unde au viza de flotant peste 3.500 de persoane cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, si un apartament la bloc, unde figureaza alti aproximativ 5.000 de moldoveni, a mentionat directorul Serviciului de Evidenta Populatiei Galati, Silviu Bacalum, potrivit Agerpres.

Mentionam ca cele peste 8.500 de persoane si-au facut acte de identitate romanesti la cele doua adrese ale galateanului pentru a putea calatori in Uniunea Europeana.

“Este un barbat din Galati, care, la doua adrese unde detine proprietati, are luate in spatiu 8.531 persoane cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca. Un altul, gazduieste cu forme legale 2.719 persoane cu dubla cetatenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate in spatiu. In total, in Galati sunt inregistrati peste 17.500 de cetateni moldoveni care au si cetatenie romana si, implicit, drept de vot la alegerile locale”, a declaratSilviu  Bacalum.

Chiar daca aceste persoane figureaza ca locuind in municipiul Galati, ei sunt plecati de multi ani in UE, dar autoritatile locale sunt obligate sa organizeze sectii de votare pentru 2.000 de persoane. In acest context, doar pentru proprietarul celor doua imobile, au fost amenajate patru sectii de votare, la care au mai fost arondate si alte adrese.

Silviu Bacalum a mentionat ca aceasta situatie treneaza de 5-6 ani, iar galateanul care are in cele doua proprietati vize de flotant pentru 8.500 de cetateni moldoveni este acum cercetat in instanta. Procedura de luare fictiva in spatiu se continua, intrucat exista o bresa legislativa care permite acest lucru, a mai spus directorul Serviciului de Evidenta Populatiei Galati

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *