Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Mesaje RO ALERT de suspiciune cu infecție COVIID-19 în secțiile de votare din Prahova! Ce au descoperit autoritățile după ce s-a dat alarma

S-a dat alarma în mai multe comune din Prahova, unde mai zeci de utilizatori de rețele de telefonie mobilă au primit mesaj tip RO-ALERT în care erau atenționați de faptul că în mai multe secții ar fi suspiciuni de COVID-19. Autoritățile au reacționat imediat și au dezmințit informația. În prezent, oamenii legii îl caută vinovatul sau vinovații.

Citește și: UPDATE: Anunțul celor de la BEC după ce Ministerul de Interne le-a cerut prelungirea votării după ora 21:00

Mesaje RO ALERT de suspiciune cu infecție COVIID-19 în câteva secții de votare din Prahova

La nivelul mai multor comune din județul Prahova a fost recepționat un mesaj de avetizare similar Ro-Alert prin intermediul căruia cetățenii ar fi fost anunțați că la nivelul anumitor secții de votare există suspiciuni de infectare cu virusul COVID -19. „Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Precizăm că aceste mesaje nu au fost remise de vreo instituție publică, ci de persoane fizice rău intenționate, care doresc să inducă în eroare alegătorii”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Nu rata: Care este prezenţa la vot la Alegerile Locale în judeţe şi la Primăria Capitalei LIVE UPDATE

Cu ce acte poți vota la scrutinul din 27 septembrie 2020

Cetățenii pot vota la secțiile de vot la care sunt arondați, având asupra lor actul de identitate. Conform Legii 115/ 2015, prin act de identitate se înțelege:

– cartea de identitate;
– cartea electronică de identitate;
– cartea de identitate provizorie;
– buletinul de identitate;
– pașaportul diplomatic;
– pașaportul diplomatic electronic;
– pașaportul de serviciu;
– pașaportul de serviciu electronic;
– în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

Secțiile de votare se vor închide la 21:00, oră la care președintele biroului electoral al secției de votare declară încheiat procesul de vot și închide secția. Alegătorii care se vor prezenta la urne vor trebui să poarte mască de protecție în cabina de vot. În cazul în care au uitat masca acasă, autoritățile le pun la dispoziție în secția de votare unde va fi și dezinfectant.

Vezi și: Carmen Iohannis a atras privirile tuturor când a mers să voteze. Ce ținută a purtat soția președintelui în ziua alegerilor locale | FOTO

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *