Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

10 moduri în care ne distrugem bucătăriile fără să observăm

Fara sa ne dam seama zilnic ne distrugem bucataria prin lucrurile pe care le facem gresit. Fie că este vorba despre gătit, curățare sau depozitare, fiecare mic detaliu este crucial pentru păstrarea bucatariei noastre intacte. De exemplu, chiar și un prosop de hârtie poate provoca daune.

In acest articol dorim sa va prezentam cateva moduri în care ne distrugem bucătăriile fără să observăm.

– Advertisement –

1. Folosim prosoape de hârtie pentru a șterge fiecare suprafață

Se pare că prosoapele de hârtie nu sunt potrivite pentru ștergerea tuturor suprafețelor, cum ar fi, de exemplu, blaturi și mese de bucătărie din sticlă sau din lemn lăcuit . Prosoapele de hârtie pot fi abrazive, deci există riscul ca acestea să lase zgârieturi pe aceste suprafețe delicate. În schimb, puteți folosi o cârpă moale care nu va deteriora nimic.

2. Neglijarea modului în care vă păstrați cuțitele

O greșeală obișnuită pe care o fac mulți dintre noi este aceea de a pune toate cuțitele împreună în același sertar. Lamele lor nu sunt protejate acolo de ciocnirea constantă între ele, deoarece sertarul este deschis și închis de nenumărate ori. Aceasta va duce la deteriorarea lor timpurie.

– Advertisement –

3. Folosirea oțetului pentru a curăța totul

Ar trebui să evitați să frecați lucruri precum blaturile din granit și marmură, pardoseală din piatră, suprafețe metalice sau podele din lemn de esență tare cu oțet. Acest lichid este extrem de acid și va deteriora aceste suprafețe mult mai repede decât în ​​mod normal.

4. Amestecarea produselor fierbinți în blender

Lichidele fierbinți sau alimentele dintr-o ceașcă de blender cu capac închis pot fi periculoase . Lichidul se poate extinde și căldura produselor va crea abur, ducând la o presiune mare în interiorul cupei. La un moment dat, totul ar putea exploda peste bucătăria ta, provocând daune nu numai bucătăriei în sine, dar lăsând și arsuri asupra ta.

5. Spălați carnea înainte de a o găti

– Advertisement –

Aceasta vă afectează în mod direct sănătatea. Dacă spălați bine carnea, nu veți elimina bacteriile care ar putea fi deasupra. În schimb veți promova răspândirea bacteriilor în altă parte. De exemplu, pe chiuvetă, tejghele, mese etc. Acest lucru crește riscul de îmbolnăvire. Căldura din tigaie sau cuptor este mai mult decât suficientă pentru a scăpa de bacterii.

6. Gătirea anumitor tipuri de alimente într-o tigaie antiaderentă

Este mai bine să evitați prepararea alimentelor precum roșiile sau citricele în tigaile antiaderente . Motivul este că sunt foarte acizi și când intră în contact cu suprafața tigaiei, o deteriorează. În cele din urmă, îți fac tigaile antiaderente să se uzeze mai repede.

7. Utilizarea unui tocator de sticlă

Ar trebui să optați întotdeauna pentru ceva care va fi mai blând cu,cuțitele. Există multe opțiuni diferite disponibile pe piață. De exemplu, o placă de tăiat bună din lemn sau chiar plastic este mult mai recomandata.

8. Punerea cojilor de cartofi în chiuveta sau in tocatorul de la chiuveta

În acest fel riscați să vă înfundați chiuveta. Cojile conțin amidon care se poate aglomera și transforma într-o pastă groasă care poate bloca totul. În această notă, nici frunzele de anghinare și cojile de morcov nu trebuie aruncate acolo, deoarece au fibre dure și pot înfunda și deteriora lamele de eliminare. Este mai bine să strângi totul și să-l arunci pur și simplu în coșul de gunoi.

9. Folosirea înălbitorului pentru curățarea mobilierului de bucătărie

Rețineți întotdeauna că, dacă dulapurile din bucătăria dvs. sunt vopsite sau lăcuite, curățarea trebuie tratată cu grijă. Înălbitorul este un lichid destul de agresiv și, folosindu-l în acest fel, riscați să deteriorați suprafața mobilei. Puteți încerca să folosiți săpun cu o cârpă moale și apă caldă.

10. Punerea ustensilelor din lemn în mașina de spălat vase

Există mai multe lucruri din lemn care sunt sigure pentru mașina de spălat vase, dar cele mai multe nu sunt. De exemplu, ar trebui să evitați să vă spălați lingurile , vasele sau tăieturile de lemn acolo. În timpul procesului, apa atinge temperaturi extrem de fierbinți. Acest lucru poate distruge materialul și poate provoca fisuri, deformări și decolorare.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *