Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Medici din Ploiești, acuzați că au uitat un pansament în abdomenul unei paciente

Mai mulți medici din Ploiești sunt acuzați că au uitat un pansament în abdomenul unei paciente. Iată cum s-a întâmplat așa ceva.

O femeie a depus plângere penală împotriva a doi medici de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești, după ce a descoperit că în timpul operației de cezariană aceștia i-au uitat un pansament în abdomen.

Femeia a născut în luna ianuarie a acestui an şi starea ei de sănătate s-a înrăutăţit treptat. Deși a făcut investigații, nu reușea să afle ce are, așa că a mers până la urmă la Spitalul Județean de Urgență.

„În data de 6 ianuarie 2020 am avut operația de cezariană. Operația a fost necesară deoarece și primul copil a fost născut tot prin cezariană. M-au operat luni. Marți seara, după operație, am avut dureri puternice de burtă. M-au externat vineri. Marțea am mers să îmi scoată firele. Am anunțat medicul că încă mă doare în partea dreaptă foarte rău dar a spus că o să îmi revin, deși mergeam aplecată de spate”, a declarat tânăra pentru observatorulph.ro.

„Aveam dureri îngrozitoare”

„La 5 săptămâni de la operație am mers la urgențe pentru că durerile nu cedau, iar în zona operației, în partea dreaptă, se simțea ceva tare. Mi-au făcut ecografie, mi-au administrat no spa injectabil și m-au trimis acasă. După alte câteva săptămâni am mers iar deoarece zona pelviană se întărise și se inflamase destul de mult.

De data aceasta medicul de gardă mi-a palpat abdomenul și m-a pus să semnez refuzul consultului ginecologic pe motiv că nu este necesar, acesta considerând că este vorba de mușchiul abdominal, pe motiv că eu aș fi depus efort.

Mi-a prescris Diclac gel. Am aplicat gelul timp de 10 zile fără niciun efect, durerea era mai intensă și deja foarte inflamată. Am revenit la spital…. Mi s-a efectuat ecografie transvaginală +abdominală unde medicul a observat o formațiune care s-a presupus a avea legătură cu colonul. Mi-a dat trimitere pentru RMN, asta fiind sâmbăta seară. Duminică dimineața deja durerea se extinsese pe picior, aveam frisoane și bufeuri de căldură, dureri îngrozitoare. Am decis sa merg la Spitalul Județean pentru că deja nu mai aveam încredere în medicii de la Maternitate. Aici mi s-a pus inițial diagnosticul de hernie, dar doamna care mi-a efectuat ecografia și radiografia mi-a spus că acolo este ceva ce pare a fi pansament.

Bineînțeles m-au internat și s-a efectuat operația. Conform scrisorii medicale, medicii au efectuat laparotomie totală, evacuându-se pansamentul uitat de medicii de la Maternitate”, a explicat tânăra.

Femeia a depus o plângere penală la Poliție, pentru infracțiunea de malpraxis.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *