Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Fratele lui Ekeng cere redeschiderea dosarului, la patru ani de la moartea fotbalistului

Răsturnare de situație în cazul Ekeng! Jacques, fratele fotbalistului care s-a prăbușit pe teren, în 2016, la meciul Dinamo-Viitorul și a murit, la scurt timp, la spital, este revoltat! Procesul intentat de familia camerunezului s-a consumat vreme de câțiva ani, s-au dat sentințe, dar ultima l-a nemulțumit pe Jacques, așa că a cerut redeschiderea dosarului. CANCAN.RO are detaliile, în exclusivitate.

(CITEȘTE ȘI: AU FINALIZAT ANCHETA LA 2 ANI DE LA TRAGEDIE. CE S-A DESCOPERIT ÎN CAZUL MORŢII DINAMOVISTULUI EKENG)

Cu toții de amintim de scenele de groază din seara zilei de 6 mai 2016, când dinamovistul Patrick Ekeng s-a prăbușit pe teren, în minutul 71 al meciului cu Viitorul! Fotbalistul a ajuns în stare de inconștiență la Spitalul de Urgență Floreasca, dar medicii nu l-au mai putut salva. S-a stins, iar marile întrebări au început, chiar din acel moment, să apară. Putea fi salvat? Cine a greșit?

Avea să plătească medicul de pe ambulanță care l-a preluat pe jucător. Închisoare cu suspendare plus daune în cuantum de 200.000 de euro. Doar că, de curând, în ancheta în care erau vizate și alte persoane, procurorii nu au găsit vinovați. Ceea ce a trezit revolta lui Jacques Ekeng, fratele fotbalistului decedat, care cere acum redeschiderea procesului.

Patrick Ekeng s-a prăbușit pe teren în minutul 71 al meciului Dinamo – Viitorul (3-3). A fost transportat la ”Floreasca”, unde a murit

Fratele lui Ekeng cere redeschiderea procesului

CANCAN.RO a aflat că ar fi vorba despre doi medici care și-ar fi dat acceptul ca Ekeng să joace, deși el ar fi prezentat unele probleme cardiace, după cum medicii legiști aveau să descopere. În acest sens, site-ul nostru a încercat să ia legătura cu Vlad Hosu, avocatul lui Jaques, dar acesta nu a putut fi contactat.  În raportul de la INML apar mai multe afecțiuni ale inimii, pe care fotbalistul din Camerun le-ar fi avut. Probleme cu care s-ar fi născut, au spus specialiștii. Și care ar fi putut fi descoperite în anumite condiții.

(NU RATA: VĂDUVA LUI EKENG, MĂRTURII CUTREMURĂTOARE: “CEA MICĂ ÎMI CERE SĂ MERGEM LA MORMÂNT. PATRICK JUNIOR A FOST OPERAT DE URGENȚĂ”)

”Institutul Național de Medicină Legală (INML) Mina Minovici  vă informează că, în urma disecției cordului, s-au constatat următoarele aspecte patologice: cardiomegalie (greutate cord = 570 grame, dimensiuni: 14/11,5/7 cm) determinată predominant de hipertrofia ventricului stâng și a septului interventricular (grosime maximă 2,4 cm); anomalii coronariene multiple: bridge-ing întins la nivelul arterei coronare stângi (ramul descendent anterior) și la nivelul arterei coronarei drepte, hipoplazia ramului circumflex al coronarei stângi; sechele de endocardită a valvei mitrale cu modificarea evidentă (retracții și indurații) a cuspidei posterioare”, a fost comunicatul INML, la cinci zile după decesul fotbalistului. (VEZI AICI: IMAGINI CUTREMURĂTOARE CU MORMÂNTUL LUI EKENG! AICI SE ODIHNEŞTE ”LEUL”)

Jacques Albert Ekeng s-a înscris în DDB

Jacques Albert Ekeng, fratele jucătorului dinamovist mort pe teren în urmă cu patru ani, s-a înscris în programul Doar Dinamo București, al suporterilor care au spijinit financiar echipa spre finalului campionatului precedent. El a cumpărat pachetul de acțiuni de 48 de euro până anul viitor. Fanii dinamovişti au fost profund impresionaţi de gestul lui şi au scris un mesaj emoţionant pe pagina de Facebook.  (AFLĂ ȘI: VĂDUVA LUI EKENG RUPE TĂCEREA LA 8 LUNI DE LA MOARTEA DINAMOVISTULUI! ”L-AU LĂSAT SĂ MOARĂ ŞI L-AU DAT UITĂRII!”)

Fratele lui Patrick Ekeng s-a înscris în DDB

„În mod normal, postarea aceasta ar trebui să fie fără cuvinte. Pentru că gestul lui Jacques Albert Ekeng este mai presus de orice am putea descrie prin vorbe. Informația a apărut pe pagina avocatului Vlad Hosu aseară, la o oră foarte înaintată. Ne-a uimit, ne-a răscolit, ne-a lăsat fără cuvinte. Ne-am întrebat mereu, cu o durere vinovată, oare ce am fi putut face pentru a evita tragedia de atunci. Nu am găsit niciodată răspunsul. Fotbalul, deşi e cea mai serioasă treabă pentru noi, în faţa morţii devine doar o joacă de copii pe un câmp de iarbă. Un joc pentru care niciunul dintre copii n-ar trebui să moară”, au scris suporterii pe pagina de Facebook a PCH (Peluza Cătălin Hîldan).

Filmul tragediei

Patrick Ekeng a fost introdus pe teren în minutul 64 al partidei Dinamo – Viitorul, din ”Ștefan cel Mare”. Șapte minute mai târziu, fotbalistul camerunez s-a prăbușit pe teren, fără să fie atins de cineva. A primit îngrijiri medicale, apoi a fost urcat în ambulanța care a ajuns la mijlocul terenului, unde se afla Ekeng. În câteva minute, jucătorul era resuscitat de medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca, aflat chiar lângă stadionul Dinamo. Preț de o oră s-a încercat salvarea lui dar, din nefericire, el nu a reacționat, fiind declarat decedat.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *