Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

CCR a decis că educația sexuală în școli se predă doar cu acordul părinților

Curtea Constituţională a României a decis, astăzi, că predarea educației sexuale în școli se face obligatoriu cu acordul părinților.

CCR a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

„A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, scrie în decizie.

Iohannis consideră că legea nu definește noțiunea de „educație sanitară”

Iohannis consideră că legea nu definește noțiunea de „educație sanitară” și susține că e necesară eliminarea mențiunii „cel puțin o dată pe semestru” pentru că devine neclar dacă intenția legiuitorului a fost de a transforma materia într-o disciplină predată pe tot parcursul anului școlar sau, dimpotrivă, este eliminată acea garanție că măcar o dată pe semestru elevii vor putea beneficia de programele de educație pentru viață.

„Prin eliminarea acestei sintagme nu riese cu certitudine dacă programele vor avea loc pe întregul parcurs al anului școlar, o dată pe semestru, o dată pe an, sau deloc”, a transmis președintele.

De asemenea, Iohannis a spus că din legea trimisă la promulgare nu reiese clar dacă programele de educație sanitară sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor. În plus, proiectul de lege nu specifică momentul în care trebuie cerut acordul părinților pentru predarea educației sanitare.

Foto: pixabay.com

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *