Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Postul TVR, somat să nu o mai hărțuiască pe Marina Almașan: „Am certitudinea că lupta va fi corectă”

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a notificat luni, 21 septembrie, conducerea TVR să înceteze de îndată orice acțiune de hărțuire asupra Marinei Almășan. Prezentatoarea s-a implicat într-un scandal iscat pe tema salariului lui Mircea Radu, iar acum este amenințată cu sancțiuni. 

Acesta din urmă a fost acuzat că și-a falsificat declarația de avere pentru a ascunde de statul român faptul că încasează sume foarte mari de la TVR ca moderator al emisiunii ”Down The Road” (15.000 de lei pentru un singur episod), dar și pentru funcția de consilier de comunicare.

Amenințată cu represarii

În cursul zilei de luni, Mariana Almășan a vorbit, pentru GÂNDUL.RO, despre faptul că Mircea Radu a mințit în declarație de avere, declarând doar jumătate din banii câștigați 2019, iar postul TV i-a luat apărarea spunând că suma greșită a fost o „greșeală umană”.

„Cu toate că lumea – mai ales cea din TVR – știe în ce condiții a părăsit Mircea Radu, cu trei ani în urmă, Televiziunea Română , eu nu-i port ranchiună și în niciun caz nu mă pot bucura de momentele nefaste pe care le traversează, în aceste zile.

Ba, mai mult, împreună cu echipa noastră, din care Mircea a făcut parte câțiva ani buni, l-am compătimit sincer: trebuie să fi fost într-o situație tare disperată, ca să accepte să se reîntoarcă în instituția de care spunea că îi este silă și, mai mult, de a face echipă cu inși care se știe că o distrug sistemati!”.

Reacția nu s-a lăsat fără urmări

Se pare că prezentatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10” a fost luată la ochi de conducerea TVR și amenințată că va fi sancționată disciplinar. Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind îi ia apărarea și a notificat luni, 21 septembrie, conducerea TVR să înceteze de îndată orice acțiune de hărțuire asupra Marinei Almășan.

„Declarațiile făcute de jurnalista TVR publicației gandul.ro, referitoare la prejudiciul de imagine provocat de intenția lui Mircea Radu de a ascunde suma reală pentru prestațiile sale la emisiunea Down the Road, a provocat o criză de nervi din partea șefei instituției, Doina Gradea și a consilierului său de management și șef al comunicării din TVR. Aceasta a dat ordin așa-zisului consilier de etică, Andraș Istvan Demeter, să facă o anchetă administrativă pentru ca Marina Almășan să fie sancționată disciplinar pentru curajul de a apela la dreptul la opinie”, se arată într-un comunicat al MediaSind.

„Din decență nu povestesc totul”

„Sunt uluită cum o simplă părere, spusă despre o situație punctuală din instituția pe care o cunosc, de 30 de ani, mai bine decât propria casă, poate genera astfel de furtuni. În ce țară trăim?!? Adică… nu li se întâmplă nimic celor care fac fals în declarații și li se întâmplă celor care își spun o simplă părere?!

Îi înțeleg până și pe colegii mei, care preferă să stea în umbră, dar mă felicită, în privat, pentru atitudine: dacă eu, cu poziția și notorietatea mea, am parte de un astfel de tratament (și , credeți-mă, din decență încă nu povestesc totul!), ei…la ce să se aștepte? Să li se ia emisiunile, să li se bage bețe-n roate sau chiar să fie puși pe liber?!

Nu toți au inconștiența mea, de a se arunca în luptă (sper nu cu morile de vânt). Dar prezența alături de mine a unor avocați străluciți si a puternicului sindicat MediaSind îmi dă certitudinea că lupta va fi corectă și că, în final, va câștiga…TVR!”, a mai adăugat pentru Click! Marina Almășan.

Mircea Radu a debutat în TVR ca prezentator de știri, între anii 1994 și 2000. Apoi, timp de 10 ani, a făcut carieră în Antena 1, unde și-a căpătat renumele de Cupidon de la „Din dragoste”. În toamna lui 2010, Mircea a revenit „acasă”, la TVR, și multă vreme a prezentat știri. În perioada 2016-2017 a făcut echipă cu Marina Almășan la emisiunea ei, „Femei de 10, bărbați de 10”

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *