Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

10 lucruri misterioase găsite în adâncuri și poveștile din spatele lor

Toată lumea știe că oceanul este un loc plin de secrete și mistere nerezolvate. Este profund, extrem de uriaș și înfricoșător, așa că nu putem verifica cu adevărat totul, chiar și cu toate progresele tehnologice din ultimele două decenii.

– Advertisement –

Întotdeauna poți avea parte de o experiență uimitoare, atunci când te aventurezi în apele mărilor și oceanelor din întreaga lume. În plus, acest lucru este și periculos de cele mai multe ori.

Îți poți imagina cum ar fi să mergi să faci scufundări și să dai peste un rechin sau o balenă? Cum ai reacționa?

1. O statuie a lui Iisus în lacul Michigan

Se pare că există o cruce de marmură albă, cu o statuie în mărime naturală a unui Iisus Hristos răstignit așezată pe fundul lacului Michigan. Statuia a fost realizată în Italia în 1956, după ce a fost solicitată de o familie care și-a pierdut fiul de 15 ani într-un accident tragic.

Din păcate, crucifixul a fost deteriorat în drumul său din Italia către SUA și familia a refuzat să il ia. În schimb, a fost vândut unei echipe de scufundări și coborât în ​​lac ca memorial scafandrilor care au decedat.

– Advertisement –

2. Găurile negre nu sunt doar în spațiu, acestea fiind și în oceane. Vortexurile sunt „analogi matematici“ ai găurilor negre găsite în spaţiu, făcând cu apa acelaşi lucru pe care găurile negre îl fac cu lumina

3. Avion misterios

În 2013, echipamentul sonar a dezvăluit că exista un avion scufundat în lacul Norman din Carolina de Nord. Mulți au fost confuzi cu privire la situație, deoarece nu au existat rapoarte despre un accident. În plus, scafandrii nu au descoperit niciun corp.

Ulterior s-a dovedit că avionul aparținea unei femei pe nume Barbara Anderson. Potrivit acesteia, instructorii de zbor care foloseau avionul au uitat să pună dispozitivul de blocare, astfel că avionul s-a scufundat pur și simplu. Femeia căuta avionul de ceva vreme, deoarece nimeni nu reușise să-l localizeze.

4. Anomalia Mării Baltice, înfășurată în sute de teorii ale conspirației

– Advertisement –

Anomalia Mării Baltice este un obiect misterios, de formă ciudată, care a fost descoperit în iunie 2011 , în centrul Golfului Botnia. Acest obiect ciudat are o lungime de 70 de metri și a apărut pe sonar așezat la 100 de metri sub valuri. Echipa care a descoperit acest obiect și i-a făcut o fotografie a susținut că imaginea surprinde un obiect circular cu trăsături asemănătoare rampelor, scărilor și altor structuri care nu sunt produse de natură.

Există sute de speculații diferite și teorii ale conspirației care înconjoară acest obiect misterios, unele afirmând chiar că este un OZN scufundat, deși, potrivit lui Volker Brüchert, profesor asociat de geologie la Universitatea din Stockholm, acest obiect este pur și simplu un depozit glaciar. „Ipoteza mea este că acest obiect, această structură s-a format în timpul erei de gheață acum multe mii de ani”, a spus el.

5. În 2007, Mark Holley, profesor de arheologie subacvatică la Northwestern Michigan College, a descoperit o serie de pietre dispuse într-un cerc la 40 de picioare sub suprafața lacului Michigan. Setul de pietre este aliniat într-o linie lungă de mile, formând un cerc aproape perfect. Se crede că formațiunea are o vechime de peste 10.000 de ani.

6. Epava unei nave acoperite cu alge. Pare un monstru marin, nu?

7. 200 de schelete lângă un lac din Himalaya

Aproximativ 200 de schelete umane au fost descoperite în apropiere de Roopkund, un lac îndepărtat situat în Munții Himalaya, de către un paznic forestier britanic în 1942. La început, se credea că aceste schelete aparțin soldaților japonezi care muriseră în timpul celui de-al doilea război mondial. Cu toate acestea, în 2004, oamenii de știință au reușit să dateze scheletele în jurul anului 850 d.Hr.! Se pare că rămășițele au aparținut unor triburi indiene care au decedat din cauza unei furtuni de grindină.

8. Lacul norvegian și artefacte nucleare naziste

În 1944, forțele aliate au scufundat feribotul norvegian Hydro împreună cu pretinsa încărcătură de apă grea destinată proiectului secret al bombei atomice al naziștilor. În caz că nu știați, apa grea este o formă de apă cu o structură atomică unică și proprietăți râvnite pentru producerea de energie nucleară și arme.

9. Hristos din Abis, Florida

10. Bombe din al doilea război mondial

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *