Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Specialiștii au descoperit că febra Dengue oferă imunitate împotriva Covid-19

Specialiștii au descoperit că febra Dengue oferă imunitate împotriva Covid-19. Un nou studiu a analizat legătura dintre cele două boli.

Un studiu recent a arătat că expunerea la boala transmisă de ţânţari ar putea oferi un anumit nivel de imunitate împotriva Covid-19.

Cercetarea, coordonată de Miguel Nicolelis, profesor la Duke University, compară distribuţia geografică a cazurilor de coronavirus cu răspândirea bolii Dengue în 2019 şi 2020.

Specialiștii au constatat că locurile cu rate scăzute de infecţii cu noul coronavirus şi cu o creştere lentă a numărului de cazuri sunt zone unde au avut loc epidemii intense de febră Dengue în acest an sau anul trecut.

Brazilia, pe locul trei în lume la numărul infecțiilor cu coronavirus

„Această descoperire extraordinară ridică posibilitatea unei reacţii imunitare încrucişate între serotipul Flavivirus al dengue şi SARS-CoV-2. Dacă se va dovedi că este corect, această ipoteză poate însemna că infecţia Dengue sau imunizarea cu un vaccin sigur şi eficace pentru Dengue ar putea produce un anumit livel de protecţie imunitară împotriva noului coronavirus”, a declarat profesorul, scrie news.ro.

Nicolelis a adăugat că rezultatele sunt interesante în mod special pentru că studiile anterioare au arătat că oamenii cu anticorpi pentru Dengue pot fi testaţi fals-pozitiv pentru anticorpi pentru Covid-19, chiar dacă nu au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Brazilia este pe locul al treilea în lume în funcţie de numărul de infecţii Covid-19, cu peste 4,4 milioane de cazuri, fiind devansată de Statele Unite şi India.

Foto: pixabay.com

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *