Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Masuri extreme de siguranță în Spania. Armata, desemnată să supravegheze 850.000 de oameni aflați în carantină

Autoritățile din Spania au anunțat că armata va fi mobilizată la Madrid, acolo unde sunt foarte multe cazuri noi de coronavirus. Guvernatorul regiunii a cerut ajutor pentru a gestiona evoluția alarmantă a pandemiei.

Guvernul a făcut solicitarea la doar o o zi după peste 850.000 de oameni au fost puși în carantină. Măsura afectează o cincime din populația regiunii Madrid.

Vor apărea alte spital

Pentru a ține situația sub control, armata va fi trimisă în sprijinul forțelor de ordine. De asemenea, autoritățile iau în calcul înființarea unor spitale de campanie, la trei luni după ce au fost desființate.

„Trebuie să ajutăm poliția locală cu întăririle pe care ni le-a oferit cu atâta amabilitate guvernul Spaniei pentru a putea pune în aplicare legea.

Noi nu avem competențele necesare pentru a limita circulația în comunități. Avem nevoie de ajutorul armatei și pentru operațiunile de dezinfecție și materialele sanitare, spre exemplu, dar mai presus de orice avem nevoie de ajutor pentru a ne asigura că măsurile pe care le aplicăm în aceste cartiere sunt corecte”, a zis Isabel Diaz Ayuso, guvernatorul regiunii Madrid.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *