Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Ion Țiriac, ofertă de nerefuzat pentru Guvernul României: “Mâine dimineață, eu le pun 30 milioane € pe masă”. Pentru ce își dorește să fie cheltuiții banii

Ion Țiriac a făcut astăzi o ofertă de nerefuzat Guvernului României. Celebrul om de afaceri a spus că este dispus să investească 30 milioane de euro pentru construcția unei săli polivalente în București. În timpul declarațiilor, el a subliniat și care este singura condiție pe care o are.

Află și: Ludovic Orban, jignit și “pus la colț” pe stradă, în Cluj-Napoca: “Sunteți o slugă mai mare ca Băsescu și un trădător mai mare ca Ponta!”

Ion Țiriac, ofertă de nerefuzat pentru Guvernul României: “Mâine dimineață, eu le pun 30 milioane € pe masă”

La 81 de ani, Ion Țiriac a mărturisit că este dispus să contribuie cu suma de 30 de miloane de euro și un teren de 5 hectare în Capitală pentru ridicarea unei Săli Polivalente pe modelul celor existente în Statele Unite ale Americii. Condiția pusă de cel mai bogat român este ca Guvernul României să contribuie cu aceeași sumă, iar el să fie lăsat să se ocupe de proiectul respectiv.

“Spune-i dumneata Guvernului dumitale că mâine dimineață, eu le pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare, să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult! Și cu 60 de milioane, eu fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu! Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost. Cum sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: «Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!». Nu există o capitală în Europa care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine să vorbești, că n-ai cu cine vorbi!”, a declarat cunoscutul afacerist pentru gsp.ro când a fost întrebat dacă proiectul reconstruirii stadionului Dinamo va fi vreodată dus la bun sfârșit.

Nu rata: Ion Țiriac se bagă în “scandalul Djokovic”: “Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru!”

Gabriela Firea, anunțul privind construirea unei săli polivalente în București cu 138 miloane de euro

În martie 2019, actualul primar al Capitalei a anunţat un proiect privind realizarea unei săli polivalente cu o capacitate de 20.000 de locuri, la un cost estimat de 138 de milioane de euro. Atunci, Gabriela Firea a declarat că aceasta va fi construită pe pe bulevardul Basarabia, lângă Arena Naţională.

“Aceasta va avea o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafaţă desfăşurată de 60.000 mp, care va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 de locuri. În afară de sala multifuncţională vor mai fi şi cinci terenuri de sport la nivel, la suprafaţă. Prin urmare, vom avea şi noi o sală polivalentă, o sală multifuncţională, cu care să ne putem mândri. Costul estimat este de 138 de milioane de euro. Timp de execuţie maximum trei ani”, a precizat în urmă cu mai bine de un an edilul general al Bucureștiului.

Planurile Gabrielei Firea din primărie nu s-au potrivit… motiv pentru care lucrările pentru un astfel de edificiu nu au început încă. Cea mai mare sală polivalentă din România a fost inaugurată la Cluj, în octombrie 2014. Construcția are o capacitate de 7.227 de locuri, dar care poate ajunge până la 10.000 de spectatori și a fost realizată cu 70 de milioane de lei din bugetul local. Edificiul a fost încheiat în 19 luni.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *