Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Reacția lui Orban după mitingurile anti-mască de protecție pentru elevi: ”Parcă nu-și iubesc copiii!”

Ludovic Orban, premierul României, s-a aflat sâmbătă în campanie electorală la Botoșani, unde a auzit de protestele celor care nu sunt de acord cu purtarea măștii de protecție de către elevi în timpul orelor. Orban a spus că este clar o măsură de protecție sanitară cu rostul de a păzi copiii de COVID-19.

Manifestații au avut loc în mai multe orașe din țară, Cluj, Oradea, Timișoara, nu numai la București. „Noi am testat acest lucru şi majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea purtării măştii, iar pentru noi, care suntem responsabili în şcoală să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului, noi am luat această măsură şi o susţinem. Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus”, a spus Orban.

Reacția lui Orban după protestele anti-mască la cursuri

Ludivic Orban nu avea să se oprească aici. ”Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii, nu putem controla ce se întâmplă în familii. Dacă există părinţi care vin cu astfel de idei … Ştiu, am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor”, a fost de părere Ludovic Orban.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *