Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Doliu în lumea muzicii! Lee Kerslake, baterist pentru Uriah Heep şi Ozzy Osbourne, s-a stins din viață! A pierdut lupta cu o boală gravă

Lee Kerslake s-a stins din viață, sâmbăta, 19 septembrie. Acesta a pierdut lupta cu o boală grea, cancer la prostată, și a decedat la vârsta de 73 de ani.

Lee Kerslake a devenit cunoscut ca baterist al trupei Uriah Heep şi colaborator al lui Ozzy Osbourne, alături de care a înregistrat două albume. Colegii de breaslă au făcut public anunțul morții starului și i-au transmis în mediul online ultimele omagii. (CITEȘTE ȘI: S-A STINS DIN VIAȚĂ „OMUL CU O MIE DE VOCI”! DECESUL LUI ROGER CAREL A FOST ȚINUT SECRET DE CĂTRE FAMILIE)

 „Lee Kerslake, prietenul meu de 55 de ani şi cel mai bun toboşar cu care am cântat, a pierdut lupta cu cancerul în această dimineaţă”, a anunțat pe FacebooK Ken Hensley, fost claviaturist al Uriah Heep.

„Au trecut 39 de ani de când l-am văzut pe Lee, dar trăiește pentru totdeauna prin albumele scoase alături de mine, Blizzard of Ozz și Diary of a Madman. Lee Kerslake RIP”, a scris și Ozzy Osbourne pe Twitter.

Lee Kerslake, carieră

Lee Kerslake a cunoscut succesul în anul 1971, când s-a alăturat grupului englez Uriah Heep, alături de care a înregistrat 17 albume de studio. (VEZI ȘI: DOLIU ÎN MAREA BRITANIE! UN CUNOSCUT DESIGNER A MURIT)

Mai târziu acesta l-a cunoscut pe Ozzy Osbourne şi a cântat cu el pe primele două albume solo ale muzicianului, „Blizzard of Ozz” şi „Diary of a Madman”, dar şi în concerte.

Cariera lui Lee Kerslake a  început încă de la vârsta de 11 ani, când a descoperit pentru prima dată tobele. De-a lungul timpului a cântat în mai multe trupe ca The Gods, Toe Fat şi National Head Band, toate înainte de a se alătura trupei Uriah Heep.

În anul 1978, Kerslake a părăsit Uriah Heep şi a format Blizzard of Ozz, alături de  Osbourne, basistul Bob Daisley şi chitaristul Randy Rhoads, iar curând grupul a fost rebranduit şi s-a lansat ca proiect solo al lui Ozzy Osbourne.

Kerslake s-a retras se pe scena muzicală în anul 2007 din cauza problemelor de sănătate, dar a continuat să aibă câteva proiecte solo. Iar în 2018, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer la prostată în fază terminală.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *