Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Anunț îngrijorător de la cercetători! De ce un vaccin anti-COVID nu va duce la încheierea pandemiei

Cercetătorii de la Imperial College London au făcut un anunț îngrijorător privind anul în care se va încheia pandemia. Din nefericite, la nivelul întregii planete, doar unul din 10 oameni va fi protejat împotriva COVID-19 în primul an după dezvoltarea unui vaccin, au spus experții de peste hotare.

Citește și: Adrian Nartea, prima declarație după ce s-a spus ca a fost infectat cu noul coronavirus: “Urmez sfaturile autorităților”

Cercetătorii au explicat de ce un vaccin anti-COVID nu va duce la încheierea pandemiei

O analiză a capacității globale de producție a unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 arată că mai puțin de două miliarde de doze ar putea fi livrate în 2021, în condițiile în care un vaccin ar primi undă verde în primele luni, au relatat jurnaliștii de la Sky News. Calculele oamenilor de știință arată că doar aproximativ 12% din populația de 7,8 miliarde de oameni a globului va fi imunizată, în contextul în care șapte din cele opt vaccinuri aflate în prezent în ultima fază de testare necesită efectuarea a două doze pentru fiecare persoană,

“Trebuie să fim clari că în primă instanță nu toată lumea va avea acces la vaccin. Nu avem această capacitate de producție”, a declarat Cleo Kontoravdi, profesor asociat de inginerie chimică la Imperial College din Londra, potrivit sursei citată mai sus.

Nu rata: China se aşteaptă la un al cincilea val al pandemiei de coronavirus 

Analiza realizată de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations arată că mai puțin de jumătate din populația lumii ar putea fi protejată până la sfârșitul anului 2022. Acest lucru ar putea însemna că restricțiile de călătorie și distanțarea socială vor fi în continuare necesare pentru anii următori, cu excepția cazului în care va fi descoperită o metodă prin care să se accelereze capacitatea de producție a vaccinului.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus în Wuhan, la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 30,5 milioane de cazuri şi mai mult de 950.000 de decese, conform datelor Universităţii Johns Hopkins.

Vezi și: Cum se relaxează milionarul rrom care patronează șantierul COVID din Berceni. L-am filmat alături de iubi

Evoluția pandemiei de coronavirus în lume

Potrivit celor mai noi informații furnizate în această seară, în jurul orei 21:00, la nivel mondial există 31.122.910 de oameni infectați cu SARS-CoV-2, iar alți 963.366 și-au pierdut viața în timpul războiului purtat cu maladia mortală. SUA, India, Brazilia, Rusia, Peru și Columbia sunt cele mai afectate state de pandemia de coronavirus.

Conform celor mai noi informații, SUA are 6.987.484 de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, iar bilanțul morților a ajuns la 204.009 © pixabay.com/ro

Sursa foto: pixabay.com/ro

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *