Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Șerban Huidu și fratele său au pierdut “moșia” de la Însurăței

De la începutul anului, Șerban Huidu și fratele său, Vlad, s-au luptat necontenit pentru revendicarea unei proprietăți, pierdută de pe vremea comunismului. După mai multe ședințe în care sentința le-a fost amânată, instanța a decis joi, 17 septembrie, respingerea cererii. Astfel, ceea ce se putea deveni un succes pentru cei doi oameni de televiziune s-a terminat cu un eșec.

Șerban Huidu și Vlad Huidu, soțul cântăreței Giulia, s-au reunit la începutul anului pentru a recupera o proprietate de mult pierdută de familia lor. Șerban și Vlad – care l-a împuternicit pe tatăl lor – au dat în judecată autoritățile din localitatea Însurăței, județul Brăila, ca să obțină dreptul de proprietate pentru „moșia” din zona respectivă.

Șerban și Vlad Huidu au pierdut procesul

Judecătoria Brăila și-a declinat competența

Inițial, familia Huidu se adresase Judecătoriei Brăila, dar dosarul a ajuns în luna martie la Tribunalul Brăila, acolo unde „s-a zbătut” în câteva ședințe. Soluția a fost amânată de trei ori, până la sentința de joi, 17 septembrie. (VEZI ȘI: CUM AM FILMAT-O PE CUMNATA LUI ŞERBAN HUIDU. GIULIA ANGHELESCU, SHOW DE ZILE MARI LA LOFT)

„Admite excepţia de necompetenţă materială invocată de instanţă. Declină competenţa de soluţionare a cererii formulată de reclamanţii Huidu Şerban Sebastian şi Huidu Vlad Ciprian, în contradictoriu cu pârâtele Comisia Locală De Fond Funciar Însurăței şi Comisia Judeteană pentru stabilirea dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Brăila în favoarea Tribunalului Brăila. Fără cale de atac. Pronunţată azi 12.03.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei . Document: Hotarâre  1266/2020  12.03.2020”, se arată în hotărârea pronunțată de Judecătoria Brăila în luna martie a acestui an.

Șerban, Vlad și tatăl lor, Florin Huidu, au dat în judecată autoritățile din Brăila pentru obținerea unei proprietăți

Nu s-au ales cu nimic din partea autorităților brăilene

Frații Huidu au făcut solicitarea în instanță, conform celebrei legi 10/2001, coroborată cu legea 165/2013, ambele făcând referire la modul de retrocedare sau despăgubire în cazul unor imobile preluate abuziv de regimul comunist.

Pârâți în acest proces au fost Comisia Locală de aplicare a Legii Fondului Funciar Însurăței și Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Brăila. Conform legii, în cazul în care bunurile care fac obiectul retrocedrii au fost înstrăinate, titularul va trebui să-l compenseze pe deținătorul de drept al acestuia.

Șerban Huidu este moderatorul emisiunii „Cronica Cârcotașilor” de mai bine de 20 de ani

Instanța a hotărât, însă, că Șerban și Vlad Huidu nu trebuie să primească nimic din partea autorităților brăilene.

Soluția pe scurt: Respinge ca nefondată acțiunea restrânsă. Respinge cererea pârâtei Comisia Locală de Fond Funciar Însurăţei privind plata cheltuielilor de judecată”, se arată în hotărârea pronunțată joi, 17 septembrie, pe fond, de către Tribunalul Brăila.

Dacă ar fi câștigat procesul, Șerban și Vlad Huidu s-ar fi putut alege cu o sumă consistentă sau cu o proprietate în localitatea Însurăței.

Șerban Huidu, veteran la Cronica Cârcotașilor

Șerban Huidu este unul dintre veteranii media din România. El realizează de peste 20 de ani emisiunea Cronica Cârcotașilor, după ce, cu cinci ani înainte, își făcuse debutul în radio. Huidu a lipsit o perioadă de câțiva ani de pe micul ecran, după accidentul de mașină pe care l-a provocat în octombrie 2011, când trei oameni și-au pierdut viața. (VEZI ȘI: IMAGINI TULBURATOARE CU SERBAN HUIDU)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *