Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Acest animal mic arată ca un amestec între un șoarece, un iepure, un porc și un cangur și este absolut adorabil

Mama Natura este adesea destul de ciudată, iar acest micut cu urechi lungi este exemplul perfect al acestui lucru. Adică, uită-te la această creatură mică. Acest animal adorabil are un corp asemănător șoarecelui, urechi asemănătoare unui iepure, botul unui porc și picioarele din spate, care arată ca un model în miniatură al unui cangur. Serios, ce fel de Pokemon este? Nu am auzit niciodata de el.

– Advertisement –

Jerboa cu urechi lungi este atât de misterios, atât de ciudat și atât de drăguț încât oamenii de pe internet par a fi absolut îndrăgostiți de această mică creatură.

Jerboa cu urechi lungi arată ca o încrucișare între un șoarece, un iepure, un porc și un cangur

Jerboa cu urechi lungi este un rozător rar, nocturn, asemănător șoarecelui, urechi excepțional de mari și o coadă lungă. Corpul animalului are o lungime cuprinsă între 2,8 și 3,5 inchi, în timp ce coada este dublă față de această dimensiune. Se pare că animalul a fost prins pentru prima dată în sălbăticie în 2007, în timpul unei expediții a Societății Zoologice din Londra .

În plus, animalul are cele mai mari urechi în raport cu mărimea sa din întreg regnul animal

– Advertisement –

Animalul este originar din deșerturile din sudul Mongoliei și din nord-vestul Chinei. Deoarece sunt în principal nocturne, își petrec ziua în vizuinele subterane pe care le-au săpat singuri. În ceea ce privește dieta lor, consumă insecte zburătoare.

Durata de viață a unui jerboa cu urechi lungi este de aproximativ 2 până la 3 ani.

Urechile sale măsoară aproximativ două treimi din dimensiunea corpului

Datorită picioarelor sale mari, asemănătoare cangurului, poate sări destul de sus. Picioarele din față sunt relativ mici și nu le folosesc pentru deplasare.

Jerboas are locomoție foarte neregulată, adoptând o traiectorie în zig-zag și pot sări atât pe verticală, cât și pe orizontală, chiar dacă sunt de obicei de dimensiunea pumnului tău.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *