Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un elev de la liceul ”Gheorghe Șincai” din București are COVID-19! Ce se va întâmpla cu clasa lui

Un elev de la liceul ”Gheorghe Șincai” din București a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Ce a decis în acest caz Inspectoratul Școlar și DSP.

CITEȘTE ȘI: LICEUL „OVIDIUS” DIN CONSTANȚA SE ÎNCHIDE LA NUMAI O ZI DE LA ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR, DUPĂ CE PATRU ANGAJAȚI AU FOST TESTAȚI POZITIV CU COVID-19

Elevii unei clase de a XII-a dintre cele de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” vor face cursurile online, după ce unul dintre adolescenți a fost depistat cu noul coronavirus. Aceasta este decizia pe care au luat-o Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Direcția de Sănătate Publică.

Un elev de la liceul ”Gheorghe Șincai” din București are COVID-19!

Sala de curs a fost dezinfectată, urmând ca întregul spațiu al unității de învățământ să fie supus aceluiași gen de activități la finalul acestei săptămâni.

„Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”, se arată într-un comunicat.

Totodată, la nivelul Sectorului 4 au fost dispuse, împreună cu Direcția de Sănătate Publică București și a Primăria Municipiului București, măsuri de carantinare instituționalizată în cazul a 34 de muncitori străini, ce lucrau într-un șantier aparținând unei societăți comerciale, ca urmare a faptului că trei dintre colegii acestora au fost testați pozitiv la coronavirus, scrie rtv.net.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *