Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Silviu Petcu de la Distractis își mută satira politică în online. ”Facem improvizație din 1988, deci totul o să fie natural”

După o perioadă în care a fost văzut mai mult pe scena teatrelor din România, alături de colegii lui din trupa Distractis – o parte din vechea trupă Divertis -, Silviu Petcu revine la satira politică, show care i-a adus celebritatea. Actorul vrea să se mute în online, loc unde spune că poate să fie natural și spontan, așa cum și-a dorit mereu.

Pe Silviu Petcu l-am regăsit la deschiderea unei cafenele, unde a venit pentru a mai socializa cu tinerii, pentru a afla tainele mediului virtual.

Celebrul comediant este decis să cucerească internetul cu show-urile cu care a obișnuit publicul încă de pe vremea comunismului.

”Eu n-am avut de muncă în perioada asta. Nu vezi ce slab sunt? Nu mi s-a lipit cămașa de spate pentru că am avut grijă în ultimii ani să pun ”rucsacul” în față. Acum, ”rucsacul” nu mai este. Așa că ce să facem, ne apucăm de muncă ușor-ușor. Avem două proiecte, unul pe online, că toată lumea e pe online și noi ăștia care am fost pe televizor, nu mai vrem TV, vrem să fim și noi pe online, și unul la teatru. Am zis să ne aliniem și noi tendințelor, astfel încât și bunicii de vârsta noastră să treacă de la televizor pe online să ne vadă în splendoarea tinereții noastre”, a povestit Silviu Petcu.

Lăsând un pic umorul la o parte, comediantul din fosta trupă Divertis ne-a mărturisit că-și dorea un astfel de proiect, unde nu există montaj, ca în televiziune, sau un scenariu bine definit, cum este la teatru.

”Fiind online, nu am pus nimic pe hârtie. Fiind online, totul este în cap, în suflet și simțire. Online-ul nu prea suportă penița, tastele, decât ca idee și ca adunări între oameni, în rest trebuie făcut cât mai natural, astfel încât poată să atragă lumea în continuare, că dacă te apuci să faci ca la teatru sau înregistrezi se uită lumea ca la felul 30 că nu are legătură. Spectacolul pe scenă e una, spectacolul pe TV e doi și al treilea este online-ul care trebuie să fie foarte natural și foarte proaspăt”, a mai spus actorul.

În timp ce colegii lui spun că vor avea totuși un soi de scenariu sau cel puțin vor pune la punct teme de discuție, Silviu ne asigură că personal el va merge în proporție de 80% pe improvizație.

Cine a făcut prima dată improvizația asta despre care vorbim? Noi o facem din 1988. Deci creierul îl mai avem, sinapsele sunt, dăm o temă, fiecare dintre noi e cineva și prodim o prostie. Nu o faci perfect ca pe scenă, o faci mai prosteală, mai gâlgâicioasă.

Silviu Petcu:

VIDEO:
Cosmin Nistor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *