Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Fermierul belarus a salvat un pui de urs și a devenit mama lui!

Nicolai Terletsky trăia liniștit la ferma sa și nu se aștepta la probleme. Dar, într-o zi a găsit prin apropierea fermei sale un mic pui de urs. Desigur, un astfel de oaspete nu a putut să nu îl sperie. Totuși, este un urs. Deși e mic, este un animal periculos.

Domnul Nicolai a început să apeleze la toate instituțiile specializate, pentru că trebuia de făcut ceva cu puiul. Nu i s-a oferit o ieșire specială din situație și au existat doar două opțiuni: fie că să-l întoarcă de unde l-a găsit, fie să-l adoarmă. Nicolai a încercat să găsească ursoaica mamă, dar nu a reușit.

Cel mai probabil, ursul a venit în sat în căutarea hranei. Din fericire, a fost descoperit de un om cu suflet mare și foarte grijuliu. Apropo, Nicolai a riscat, adoptând puiul de urs, deoarece urșii sunt înscriși în Cartea Roșie, ceea ce înseamnă că ar fi putut căpăta o pedeapsă pentru că a ținut ursul la fermă.

S-a dovedit că ursul este fetiță și Nicolai a numit-o Vasilisa.

Deci, după lege, pentru a adopta legal un animal, fermierul a trebuit să obțină un permis special. Deși ursulețul s-a dovedit a fi o fată, nu era deosebit de afectuoasă: nu se lăsă mângâiată de străini și își scotea ghearele imediat în acest caz. Cu toate acestea, ea aproape s-a obișnuit la fermă, iar Nicolai a început să construiască o volieră pentru o nouă vecină. Fiii au venit să-l ajute pe Domnul Nicolai, care și-au atras și prietenii în această cauză nobilă.

”Vă imaginați? După publicarea materialului, m-au sunat și mi-au oferit zece mii de dolari pentru Vasilisa! Dar cum îmi pot vinde copilul? Înțeleg perfect că va crește în curând și este necesar să-i protejăm atât pe ea, cât și pe oamenii din jur. Vrem să îi creăm condiții ideale, slavă Domnului, teritoriul ne permite să facem acest lucru!” – spune Domul Nicolai.

Ce credeți despre decizia Domnului Nicolai? Ați fi procedat la fel? Așteptăm comentariile cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *