Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Andra nu va relua curând spectacolele mari. ”Conceptul concertelor mele este de emoție. Nu se poate realiza în condițiile astea”

Andra se numără printre acei artiști care în fiecare an concerta la Sala Palatului din București sau în sălile polivalente din țară, iar biletele se vindeau cu multe luni înaintea evenimentului. Cu toate că publicul îi cere să revină pe scenă, artista nu se simte pregătită să o facă în condițiile impuse de autorități în momentul de față.

Criza sanitară provocată de COVID-19 a afectat, printre altele, extrem de tare și industria muzicală, unde nici după șase luni nu se pot relua concertele în aceleași condiții ca înainte de pandemie. Dacă unii artiști au încercat să se adapteze noilor restricții și au făcut concerte în aer liber, unde au respectat măsurile de distanțare socială, Andra se numără printre aceia care vor să aștepte până totul va reveni la normal.

Cu toate că publicul îi cere zilnic să revină pe scenă și vor să se reîntâlnească cu ea, artista este de părere că în condițiile actuale concertele ei nu ar mai transmite emoția cu care de-a lungul timpului și-a obișnuit publicul.

“În momentul de față îmi doresc să revină lucrurile la normal, să putem cânta așa cum ne-am obișnuit, pentru mai mulți oameni, nu doar pentru 500 și acei 500 să fie atât de departe unii de ceilalți. Parcă se pierde din energia concertelor. De aceea toate concertele pe care le-am avut programate au fost anulate. Cel puțin conceptul concertelor mele este altul, de emoție, de a comunica între noi, și atunci nu cred că se poate realiza în condițiile astea. Aștept să se întâmple ceva și să fim mai mulți la un eveniment”, a povestit Andra pentru Libertatea.

Încercăm să ajungem în casele oamenilor cu muzica fără să concertăm”

Astfel că, după ce și-a anulat toate concertele pe care le avea planificate în această perioadă, Andra se gândește serios să-l anuleze și pe cel de la sfârșitul anului, de la Cluj-Napoca, dacă vor rămâne în vigoare actualele restricții.

“Pe 1 decembrie, aveam închiriată sala de la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă, pentru al doilea concert Tradițional, nu știu exact cum s-ar fi numit. Nu știm în condițiile date dacă se va mai ține acest concert, pentru că este incert totul. Proiecte sunt puse pe hârtie, așa cum a fost concertul «Pasion» care trebuia să fie la Sala Palatului, iar apoi să mergem într-un turneu cu el. Încercăm se ne organizăm și să le oferim oamenilor muzică așa cum se poate.

Andra și Pepe

Am mai scos câte o melodie, am lansat mai multe melodii în perioada asta, așa că încercăm să ajungem în casele oamenilor cu muzica fără să concertăm. În momentul în care ne vor da frâu liber, ca să zic așa, concertelor, vom veni cu foarte multe idei pe care le avem în plan”, ne-a mai povestit artista.

VIDEO:
Cosmin Nistor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *