Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

“Fiara din Balcani” a cerut, oficial, eliberarea condiționată. Ce speranțe i-au dat judecătorii

Konstantinos Passaris, unul dintre cei mai temuți criminali încarcerați în România, vrea să fie lăsat din nou printre oameni. ”Fiara din Balcani” a depus o cerere de eliberare condiționată. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, decizia instanței de judecată.

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor informații de ultimă oră legate de situația cu care se confruntă unul dintre cei mai temuți criminali care se află în penitenciarele din România. (CITEȘTE: “FIARA DIN BALCANI” N-A MAI REZISTAT DUPĂ GRATII ȘI…)

Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață
Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață

La începutul acestei luni, Konstantinos Passaris a deschis procesul în care a solicitat eliberarea condiționată, la scurt timp după ce o instanță a decis extrădarea sa în Grecia, pentru punerea în aplicare a mai multor mandate de arestare.

Temutul criminal nu a avut câștig de cauză. În urmă cu doar câteva zile, judecătorii s-au pronunțat în cauză. Magistrații i-au respins cererea de eliberare condiționată și au dispus rediscutarea situației abia după data de 26 august 2021. (NU RATA: GRECII AU CERUT ROMÂNILOR SĂ-L EXTRĂDEZE PE TEMUTUL PASSARIS, IAR NOI AVEM DECIZIA INSTANȚEI!)

Decizia instanței

”În temeiul dispozițiilor art. 587 Cod procedură penală raportat la art. 59 Cod penal 1969 cu aplicarea art. 5 Cod penal, respinge cererea de liberare condiționată formulată de petentul Konstantinos Passaris, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad și dispune rediscutarea situației petentului după data de 26 august 2021.
În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă petentul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Dispune virarea din fondurile Ministerului Justiției în contul Baroului Arad a sumei de 313 lei reprezentând onorar avocat din oficiu. Cu drept de contestație în 3 zile de la comunicare
, se arată în decizia magistraților.

Konstantinos Passaris, unul dintre cei mai temuți criminali

A dat statul român în judecată

Konstantinos Passaris a dat statul român în judecată pe motiv că ar beneficia de condiții inumane în Penitenciarul Gherla și a câștigat! Grecul a refuzat însă despăgubirile, susținând că merită mai mult de 14.000 de euro.
Avocatul lui Konstantinos Passaris a anunțat că acesta nu poate accepta oferta statului român, ținând cont de condițiile din Penitenciarele Jilava şi Craiova, unde a stat până de curând.

Apărătorul susține că Passaris a fost legat de pat timp de doi ani, a avut lumină zi şi noapte în celulă și nu a avut parte de intimitate. Refuzul vine și din cauza faptului că, potrivit avocaților, ar fi trebuit să se ţină cont că Passaris este cetăţean grec, iar sumele ar fi trebuit raportate, implicit, la nivelul de trai din Grecia. (NU RATA: ”FIARA DIN BALCANI” ȘI-A ”SIFONAT” COLEGII DIN ÎNCHISOARE. CE DENUNȚ I-A FĂCUT UNUI ASASIN ÎN SERIE)

Konstantinos Passaris, supranumit „Fiara din Balcani” este unul dintre cei mai sângeroşi criminali pe care i-a cunoscut România. El a fost condamnat în 2003 la închisoare pe viaţă, în urma unui dublu asasinat şi a unui jaf armat comis în noiembrie 2001 la o casă de schimb valutar din Bucureşti. Anterior, el fusese condamnat şi în Grecia pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *