Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Românii se bucură de redeschiderea cinematografelor! Care sunt regulile ce trebuie respectate atunci când mergi la film

În data de 1 septembrie cinematografele și-au redeschis ușile pentru iubitorii de film. După șase luni de pauză, oamenii se pot întoarce în sala de cinema. Însă pentru că epidemia de coronavirus încă pune mari probleme la nivel mondial, lanțurile de cinematografe au adoptat anumite reguli care să prevină răspândirea virusului.

Astfel, cei care vor să vadă un film la cinematograf trebuie să țină cont de câteva noi reguli. Spectatorii trebuie să lase câte un loc liber între ei, iar măsura se aplică chiar și cuplurilor. Excepție o vor face minorii de sub 12 ani, care au voie să stea lângă însoțitorii lor. La casele de marcat, spectatorii sunt rugați să respecte distanța de un metru și jumătate de celelalte persoane. Mai mult, pot să cumpere biletele, numai dacă poartă mască pe care trebuie să și-o pună încă de la intrarea în incinta sălii de cinematograf. (CITEȘTE ȘI: DIN NOU RESTRICȚII! SE ÎNCHID RESTAURANTELE ȘI SĂLILE DE JOCURI DE NOROC ÎN NOUĂ LOCALITĂȚI DIN ȚARĂ)

După cumpărarea biletului, intrarea în sala de cinema se face numai după ce oamenii și-au dezinfectat mâinile cu gel antiseptic. Se pot cumpăra gustări, dar se recomandă a se consuma repede. Biletul este scanat de personalul cinematografului și nu rupt, așa cum se proceda înainte.

Reguli în restaurante

Odată cu deschiderea cinematografelor s-au deschis și restaurantele. Și în cazul acesta clienții trebuie să respecte anumite reguli. (VEZI ȘI: CONDIȚIILE PE CARE TREBUIE SĂ LE RESPECTE PATRONII LA REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR ȘI CAFENELELOR: E LIMITAT…)

Astfel, la o masă vor putea sta cel mult șase persoane, cu excepția cazului în care sunt membri ai aceleiași familii. Clienții restaurantelor în spații închise trebuie să poarte mască atunci când se ridică de la masă. Nu au voie să bea sau să mănânce la bar, iar dansul va fi interzis, conform proiectului privind normele pentru funcționarea restaurantelor.

Mai mult, mesele vor fi ocupate pe bază de rezervare sau prin înscrierea în registru la intrarea în restaurant. Cel puțin o persoană de la masă trebuie să-și dea datele de contact, pentru a facilita ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *