Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Fostul jucător de la Dinamo a fost condamnat pentru trafic de droguri Judecătorii au decis că…

Bombă în lumea sportului românesc! Fostul jucător de la Dinamo a fost condamnat pentru trafic de droguri. Judecătorii au dat verdictul în cazul handbalistului care a fost arestat la începutul lui iunie, la Brașov. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detaliile.

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor amănunte de ultimă oră legate de cazul fostului handbalist de la Dinamo care a fost acuzat de trafic de stupefiante, Pierre Yives Ragot. (CITEȘTE ȘI: AM AFLAT CINE L-A ÎNFUNDAT PE CELEBRUL HANDBALIST SUSPECTAT DE TRAFIC CU CANNABIS + CUM L-AU FILAT ANCHETATORII)

Potrivit unor surse judiciare, magistrații s-au pronunțat marți în cazul lui Pierre Yives Ragot. Handbalistul francez a semnat un acord de recunoaștere și astfel s-a ales cu o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Fostul sportiv de la Dinamo are un termen de supraveghere de trei ani, timp în care este obligat să respecte mai multe reguli.  Pierre Yives Ragot trebuie să se prezinte la Serviciul de probațiune Bucuresti, la datele fixate de acesta; să  primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor de existență. (NU RATA: CELEBRUL HANDBALIST ACUZAT DE TRAFIC CU CANNABIS A RECUNOSCUT TOT ȘI A IEȘIT DIN AREST. DAR MAGISTRAȚII…)

Pierre Yves Ragot (nr. 54) este un cunoscut handbalist
Pierre Yves Ragot (nr. 54) este un cunoscut handbalist

Decizia instanței

În baza art. 485 alin. (1) lit. a) rap. la art. 396 alin. (2) Cod Procedură Penală admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov cu inculpatul inculpatul RAGOT PIERRE-YVES, cu adresa aleasă pentru comunicarea actelor procedurale la Cabinet, cercetat sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art.2 alin.1 din Legea nr.143/2000.

În baza art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000 cu aplicarea art.480 alin.4 din Codul de procedură penală condamnă pe inculpatul RAGOT PIERRE-YVES la o pedeapsă de 2 ani închisoare și la pedeapsa complementară pentru o perioada de 2 ani constând în: interzicerea dreptului de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, conform art.67 alin.2 din Codul penal coroborat cu art.66 alin.1 lit. h din Codul penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În baza art.65 din Codul penal aplică inculpatului RAGOT PIERRE-YVES pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. h din Codul penal, această urmând a fi executată în cazul unei eventuale revocări a suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art.91 alin.1 din Codul penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare.

În baza art.92 alin.1 din Codul penal stabilește termen de supraveghere de 3 ani.

Conform dispozițiilor art.93 alin.1 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul RAGOT PIERRE-YVES va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

– să se prezinte la Serviciul de probațiune București, la datele fixate de acesta;

– să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

– să anunțe în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

– să comunice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor de existență.

Conform dispozițiilor art.93 alin.2 lit. b din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul RAGOT PIERRE-YVES să respecte următoarea obligăție:

– să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probațiune București sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

Conform dispozițiilor art.93 alin.3 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul RAGOT PIERRE-YVES să presteze o muncă neremunerata în folosul comunității pe o perioada de 90 zile prin intermediul Primăriei Sectorului patru București”,  se arată în decizia magistraților.

Pierre Yves Ragot a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Ragot a comandat semințele de cannabis de pe net

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori, francezul era urmărit încă din 4 februarie, când a comandat, de pe un site străin, semințe de cannabis și alte materiale necesare organizării unei culturi în locuință. Acesta a primit trei colete, care cântăreau, în total, nu mai puțin de 35 de kilograme și pentru care a plătit 2.500 de lei. Fără să știe că a atras deja atenția polițiștilor antidrog, handbalistul a făcut, trei luni mai târziu, pe același site, o nouă comandă, în valoare de peste 1.000 de lei.

Conform referatului întocmit de procurori, Pierre Yives Ragot a început să fie filat. Totuși, cu toate că anchetatorii erau siguri de faptul că acesta și-a amenajat o seră pentru creșterea cannabisului, nu știau exact dacă aceasta este la el acasă sau în altă parte. Ca urmare, spun procurorii, a fost folosit un scanner de cădură. Aparatul a indicat faptul că, într-una dintre anexele clădirii principale, este mai cald decât în restul casei. (NU RATA: POMPIER ANCHETAT DE DIICOT PENTRU TRAFIC DE DROGURI / CE A MĂRTURISIT BĂRBATUL ÎN FAȚA PROCURORILOR)

I-au găsit droguri într-un borcan

Ragot locuia împreună cu familia lui într-o vilă și era pe punctul de a o părăsi. Anchetatorii au aflat de intenția handbalistului, astfel că mascații au descins la el acasă. Au descoperit o cultură de cannabis amenajată într-un cort special, convertoare de tensiune, prelungitoare pentru curent electric, priză cu temporizator, lămpi de intensitate mare, de 600 W, un ventilator și un tub flexibil din aluminiu, toate fiind componente dezasamblate ale unei instalații de întreținere a unei culturi indoor de cannabis, precum și un cântar electronic. Mai mult, au găsit cinci borcane în care era aproximativ o jumătate de kilogram de droguri.

Mărturia-cheie a venit de la colegul handbalist

Interogat de procurori, Ragot a încercat să-i convingă pe aceștia că drogurile erau destinate consumului propriu, și nu vânzării pe piața neagră. Afirmațiile jucătorului de handbal francez au fost, însă, demontate chiar de către unul dintre colegii săi de echipă, care, audiat în calitate de martor, a oferit o serie de informații care, coroborate cu restul probelor, l-au trimis pe bărbat direct în arestul IPJ Brașov.

Handbalistul-martor a spus că ar fi venit, de mai multe ori, în vizită la amicul său francez, care l-a servit cu țigări care conțineau cannabis. Pierre Yives Ragot a fost arestat, atunci, pentru 29 de zile, fiind acuzat de trafic de droguri de risc.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *