Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Anunț important pentru șoferi! Asigurarea RCA se poate prezenta polițiștilor în format electronic, pe telefon sau tabletă

S-a produs schimbare. Conform Poliției Române, începând de astăzi, șoferii vor putea face dovada asigurării RCA în și în format electronic, inclusiv cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Până acum, existența unei polițe de asigurare auto obligatorie se făcea exclusiv prezentând varianta tipărită a poliței, însă acest lucru s-a schimbat potrivit unui act normativ al Autorității de Supraveghere Financiară.

Conform normei Norma ASF 36/2020, care a apărut aseară în Monitorul Oficial și va intra joi în vigoare, dovada asigurării RCA va putea fi făcută inclusiv cu contractul de asigurare, nu doar cu polița de asigurare. Iar ambele acte vor putea fi prezentate în format tipărit sau în format electronic.

Regula prezentării în format tipărit sau electronic va fi aplicabilă și în cazul asigurărilor RCA emise în alte state, care au valabilitate pe teritoriul României. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ IMPORTAT PENTRU ȘOFERI! URMEAZĂ SCHIMBĂRI MAJORE. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU POLIȚA RCA)

Anunțul noii proceduri a fost făcut și de către Poliția Română pe pagina oficială de Facebook, care i-a îndemnat pe șoferi să își țină telefoanele încărcate.

„De astăzi, asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic. Păstrați-vă telefoanele încărcate!”, a fost mesajul Poliție Române.

Noul proiect a fost supus consultării publice

Proiectul de modificare a Normei nr. 20/2017 a fost supus consultării publice pentru o perioadă de zece zile, înainte de a intra în vigoare. (VEZI ȘI: ȘOFERIȚA DIN BUZĂU, CARE A VRUT SĂ OMOARE UN POLIȚIST PE MOTOCICLETĂ, A FOST ARESTATĂ PREVENTIV PENTRU 30 DE ZILE. TÂNĂRA AR SUFERI DE DEPRESIE)

De asemenea, valabilitatea poliţei RCA va putea fi verificată şi prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată şi administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conţine informaţii cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României şi prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data verificării.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *