Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Spectacolele lui Ștefan Bănică de la Sala Palatului, sub semnul întrebării: „Pandemia m-a făcut să cred și mai tare că este nevoie de teatru și muzică”

De-a lungul timpului, Ștefan Bănică a stabilit adevărate recorduri în România prin spectacolele lui de la Sala Palatului și a cucerit publicul consumator de filme și teatru, lucru pe care vrea să-l facă în continuare. Numai că, acum, spectacolele lui de Crăciun rămân sub semnul întrebării.

Optimist că se va putea reîntoarce la scenă, atât în calitate de cântăreț, cât și de actor, Ștefan Bănică ne-a mărturisit că nu ar vrea să se gândească la cel mai negru coșmar, acela că nu-și va mai putea ține spectacolul aniversar de Crăciun la Sala Palatului. „Mă gândesc la o soluție în cazul în care Sala Palatului nu va fi deschisă pentru concerte, dar, deocamdată, toul este incert. Mă gândesc și la soluții de rezervă în cazul în care nu voi putea ține concertul de Crăciun. Intrăm în al 19-lea an consecutiv, primesc sute de mesaje în care lumea mă întreabă dacă se ține concertul, cum ar putea să-și procure biletele și să-și organizeze timpul, ținând cont că mulți dintre spectatori vin din toate colțurile țării și chiar din străinătate. Nu vreau să întrerupem o tradiție atât de frumoasă, așa că o să găsim o soluție să mergem mai departe, să mă bucur împreună cu publicul și mai tare decât am făcut-o până acum”, a povestit Ștefan Bănică pentru Libertatea.

Avem
nevoie de teatru și de muzică”

Juratului de la „X Factor” nu îi este dor doar de spectacole și de publicul care cântă piesele alături de el, ci și de scena teatrului. De mai bine de 6 luni, Ștefan Bănică nu a mai avut nicio interpretate, dar nu disperă, ci așteaptă să o poată face în cele mai bune condiții. „Pentru teatru, deocamdată, nu există decât posibilitatea de a se juca în aer liber, și, evident, nu orice piesă se poate adapta la spații cum ar fi Grădina Herăstrău sau 23 August din București, grădini care au câteva mii de locuri, iar spectatorii pot fi maximum 500. Și atunci unele spectacole ar fi doar de dragul de a le juca, făcând un compromis vizavi de text sau de punerea în scenă. Și, evident, față de spectacol. Există și spații mai mici, în aer liber, gen teatru de buzunar, care limitează alegerea spectacolului și a numărului de spectatori. Dar, pe de altă parte, TREBUIE să se joace teatru. Teatrul este oglinda societății în care trăim”, a mai spus Bănică.

Artistul face un apel publicului consumator de teatru, să nu lase ca pandemia să „îngroape” acestă industrie. „Ce ne facem când nu se vor mai putea juca spectacole în aer liber din cauza frigului? Încerc să mă adaptez noii situații, dar sper să revenim la normalitate. Există și artiști liber profesioniști, care trăiesc din spectacole, din contracte și care trebuie să supraviețuiască. Cum? Probabil că pe unii oameni pandemia i-a făcut să creadă că se poate trăi și fără teatru și fără muzică. Pe mine pandemia m-a făcut să cred și mai tare că este nevoie de teatru și muzică”, ne-a mai spus Ștefan Bănică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *