Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

De ce își schimbă interlopii numele după căsătorie. Ce spun criminaliștii despre decizia lor de a avea numele soției

Interlopii apelează la numeroase metode de a scăpa de lege. Una dintre acestea este schimbarea numelui după căsătorie. Nu este de mirare că mulți dintre ei preferă, după ce se căsătoresc, să își treacă în acte numele soției. Criminaliștii au, însă, o explicație pentru acest fenomen.

Comit diverse infracțiuni și, cu toate acestea, reușesc de multe ori să scape basma curată sau să primească pedepse mult mai mici.

Interlopii își schimbă numele după căsătorie pentru a fi protejați și pentru a păcăli autoritățile cu privire la ordonanțele emise de magistrați. Cu toate acestea, criminaliștii susțin că această practică este bună și funcționează numai în afară, căci în România, nu prea are relevanță.

Practica schimbării numelui nu prea îi ajută în România

Mai exact, de-a lungul timpului, foarte mulți interlopi au scăpat de arest pentru o perioadă, deoarece aveau un alt nume decât cel prezentat în ordonanțele emise de oamenii legii. Ghinion, însă, căci în România, interlopii nu sunt prea protejați de această practică.

De ce? Pentru că în baza de date se observă schimbarea numelui de familie doar prin introducerea CNP-ului persoanei respectiv. Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este chiar Costel Corduneanu. Interlopul se numea, până nu demult, Constantin Bogdan, după ce, în anul 2002, a luat numele soției sale. În fața oamenilor legii, acesta a declarat că a făcut acest gest din iubire pentru femeia de lângă el, însă realitatea era alta.

La momentul respectiv, Costel Corduneanu era urmărit de polițiștii din mai multe țări, așa că a apelat la această metodă pentru a fenta legea. În prezent, Corduneanu se află în Penitenciarul de maximă siguranță din Drobeta Turnu Severin, unde execută o condamnare de trei ani pentru că a instalat în telefonul soției un program de urmărire de tip keylogger.

Și Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), fratele lui Costel, și-a schimbat numele după soție. De asemenea, Marian Corduneanu, un alt frate al interlopului, își schimbase numele în Marian Simion.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *